Türkiye Değişim Hareketi (TDH) Çukurova İlçe Yönetimi, ilçedeki mahalle ve köylerin muhtarlarıyla biraraya geldi. Muhtarların yerel yönetimlerin birinci basamağı olduğunu vurgulayan TDH Çukurova İlçe Başkanı Tufan Türkmen, TDH iktidarında muhtarların sosyal güvenlik primlerinin de devlet tarafından karşılanacağını söyledi. TDH Kurucu Üyesi Mehmet Salıcı ise TDH Genel Başkanı Mustafa Sarıgül’ün muhtarlara verdiği önemi kıskandıklarını belirtti.
TDH Çukurova İlçe Başkanlığı’nda ilçe muhtarlarına verilen yemek öncesinde konuşan İlçe Başkanı Türkmen, muhtarların yaşadığı sıkıntıları çok iyi bildiklerini ve TDH olarak muhtarla büyük önem verdiklerini anlattı.
Türkmen, “Bizim iktidarımızda muhtarlarımızın bütçeleri olacak. Muhtarlıklar belediyelerin şubesi haline getirilecektir.  Muhtarlarımızın şu an 300 TL civarında olan maaşı asgari ücret seviyesine getirilecek ve sosyal güvenlik primleri devlet tarafından ödenecektir. Yerel yönetimin birinci basamağında olan ve bütün yükün altında ezilen, sorunlarla boğuşan muhtarların rahatlatması mahalle ve köy sakinlerininin de rahatlaması demektir. Bizim dönemimizde bu yük çalışma zevki haline getirilecektir” dedi.
TDH Genel Başkanı Mustafa Sarıgül’ün muhtarlara verdiği önemi anlatan TDH Kurucu Üyesi Mehmet Salıcı, bu önemi TDH’nin bir yöneticisi olarak kıskandığını dile getirdi. Salıcı, “Genel Başkanım her fırsatta; Türkiye’nin 50 ilinden daha büyük olan Şişli’deki başarısını sizlere borçlu olduğunu söylüyor. ‘Muhtarlarımıın başarısı toplandığında benim başarım olarak yansıyor’ diyor. Bizzat gördüm. Ben TDH’nin bir yöneticisi olarak Genel Başkanımın muhtarlara verdiği önemi, değeri ve saygısını kıskanıyorum doğrusu” diye konuştu.
İlçe Başkanı Türkmen, konuşmaların ardından muhtarlıkları ziyaretleri sırasında çekilen ve çerçeveletilen fotoğrafları muhtarlara armağan etti.