Türkiye Değişim Partisi Adana İl Başkanı Hakan Malgaf, önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye Değişim Partisi’nin seçime en hazır hale gelen parti olduğunun altını çizen başkan Malgaf, partilerinin hiçbir ayrım gözetmeksizin herkese kucak açtığını ve kurtuluşunda Türkiye Değişim Partisi ile gerçekleşeceğinin altını çizdi.

BÜTÜN YURTTAŞLARIMIZI DEMOKRASİ SOFRASINDA BULUŞTURACAĞIZ

 “Barışın, özgürlüğün, demokrasinin, alın teri ve emeğin kurultayını yaptık” diyen başkan Malgaf,  “Türkiye Değişim Partisi çok görkemli bir kurultayla, özellikle partimize temsilcilerimizin büyük desteği ile seçimde görev yetkimizi kazandık. İnşallah ülkemize hayırlı uğurlu olsun. Bütün yurttaşlarımızı kucaklayacak bir parti olacağız. Vatandaşlarımızı bugüne kadar sağcısınız, solcusunuz diyerek, çok parçalara böldüler. Hiç bir renk, kültür, etnik kökene bakmadan, bütün yurttaşlarımızı, demokrasi sofrasında buluşturmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

SİYASETİ ŞEFFAFLAŞTIRACAĞIZ

Siyaseti şeffaf yapacaklarının altını çizen başkan Malgaf, “Biz bir söz verdik. Türkiye Değişim Partisi olarak biz siyaseti her şeyden önce şeffaf yapacağız. Doğru bildiklerimizi söyleyeceğiz, bu ilkede de kalacağız. Herhangi bir baraja takılmıyoruz. Bizim hedefimiz çok net ve çok belli. Bizim ittifaklara katılmamamızın nedeni hedefimizi çok sağlam belirlemiş olmamız. Biz bugünden barajın ne kadar düştüğüne, yükseldiğine takılmıyoruz. Aslında bu siyasi partilerin hedefini küçültür. Biz her türlü partili görüşün, kendini bir şekilde mecliste temsil etmesinden yanayız.” dedi.

5T ÜLKEMİZ İÇİN EN ÖNEMLİ REÇETE

TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül’ün açıkladığı 5T Formülü’nün Türkiye’nin kurtuluşu olduğunun altını çizen Başkan Malgaf; “5T’ de olan tarım, teknoloji, turizm, tekstil, tasarruf ülkemiz için önemli reçeteler. Turizm Türkiye’ye çok önemli bir getiri sağlayan birim. Mutlaka canlandırılması lazım. Tekstilde Türkiye müthiş başarılı. Çoğu Avrupa markalarının yapamadığı seviyede üretimler yapıyoruz. En büyük sıkıntımız marka oluşturmak. Marka olursanız, ülkeye çok ciddi katkı sağlarsınız. Türkiye’yi dünyaya duyurursunuz. Tarımda ülkemiz için çok önemli. Genel Başkanımızın petrol diye kastettiği şey aslında toprağımız. Bundan kısa süre önce, tarımda kendi kendine yetebilen ülkeyken, maalesef her şeyi ithal eden konuma geldik” ifadelerini kullandı.

AMACIMIZ FAKİRLİĞİ ORTADAN KALDIRMAK

Amaçlarının fakir insana yardımcı olmak olmadığını, fakirliği tamamen ortadan kaldırak olduğunu söyleyen başkan Malgaf, şöyle konuştu: “Zor geçinen bir aileye her ay bin lira yardım etmek sorunu çözmüyor. Eğer siz, mevcut durumu ortadan kaldırırsanız, Türkiye’de çok büyük bir reform geliştirmiş, başarı elde etmiş olursunuz. Bizimde amacımız bu insanları fakirliğe iten unsurları çok iyi analiz edip, üzerinde çalışıp, ortadan kaldırmak. Buda çok ciddi bir ekip işi. Hiçbir partinin yapamadığı şeyi biz hayata geçiriyoruz. Hatta yakında gölge Bakanları da açıklayacağız. Bunu yapacak olan ekonomistlerin, partimizdeki bilirkişilerin çalışması ve raporlarıyla olacak. Açlık sınırı altında yaşayan insanların, gerçekten bu sınırdan kaldırılması lazım.”