Demokrat Parti Adana İl Başkanı Yavuz Tekeli, siyasi iktidarın sağlıkta dönüşüm projesi nedeniyle gelecek kaygısı yaşayan sağlık çalışanlarının bir Tıp Bayramını daha buruk şekilde kutladıklarını bildirdi.
iktidarın, sağlık politikalarını belirlerken sağlık çalışanlarının ve sivil toplum kuruluşlarının bilimsel eleştiri ve önerilerini dikkate almadığını ileri süren Yavuz Tekeli, bu anlayışın sağlık hizmetlerinin yapılamaz hale getirdiğini belirtti.

Uygulanan politikaların sağlık çalışanlarını gelecek kaygısı içerine ittiğini, vatandaşların sağlık hizmeti alamaz duruma gelmesine yol açtığını anlatan Yavuz Tekeli, Hükümeti bir an önce yanlış tutum ve uygulamadan vazgeçmeye çağırdı.

Sağlık çalışanlarının çok zor koşullarda vatandaşa hizmet etmeye çalıştığını belirten Yavuz Tekeli, şunları söyledi: "Bu zor koşullarda yılmadan onurlu mücadelesini sonuna kadar devam ettiren sivil toplum kuruluşlarımızı, hekimlerimizi ve sağlık çalışanlarımızı gönülden destekliyorum. Tıp çalışanlarımız insanı yaşatmayı ve insanın acısını azaltmayı, insanlığa daha nitelikli bir yaşam sunmayı amaç edinen, bu kutsal, saygın ve onurlu mesleği büyük özveriyle yerine getirmektedir. Gece-gündüz, kar-çamur, bayram-tatil demeden büyük bir özveriyle insanların sağlıklı ve daha sağlıklı yaşaması için ellerinden gelen her türlü çabayı esirgemeyen, sunan verilen görevleri zamanında ve tam yapan tüm sağlık çalışanlarının karşılaştıkları türlü güçlüklere rağmen, kutsal mesleklerinin icrasında yurttaşlarımızın sağlık sorunlarının çözümüne yönelik insanüstü gayretleri bizler için iftihar kaynağıdır. 14 Mart'ın bayram havasında geçeceği, sağlık sektörüne emek veren insanlarımızın sorun ve kaygılarının giderildiği, sağlıklı bir Türkiye dileğiyle; tüm hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarının Tıp Bayramını kutluyorum."