Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, 1 ay içinde 3. kez geldiği Adana’da, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde esnafla buluştu, sorun dinledi. Kendisinin de bir esnaf çocuğu olduğunu ve bu nedenle esnafın sorunlarını çok iyi bildiğini belirten Tekin, Türkiye’de esnafın perişan hale getirildiğini söyledi. Tekin, “Allah bizi AKP’’den korusun” dedi.

 Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ni ziyaret etti. Ziyarete CHP Adana İl Başkanı Orhan Sümer, CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı, il yöneticileri, Mersin ve Hatay il başkanları, CHP BŞB Meclis Üyesi Mehmet Esendemir,  bazı aday adayları eşlik etti.

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kazım Barışık, CHP heyetine esnafın yaşadığı sıkıntıları anlattı ve çözüm önerilerini de içeren bir dosya sundu. Taşımacılık yapan esnafın çok pahalı akaryakıt kullandığını, Bağkurlunun pirimini bir ay yatırmaması durumunda sağlık hizmetinden yararlanamadığını, taksicilerin güvenliği ve çok sayıda başka sorunu dile getiren Barışık, Gürsel Tekin’in bu sorunlarla ilgileneceğinden emin olduğunu kaydetti.

ÜLKEDE 40 MİLYON BORÇLU VAR

Gürsel Tekin  kendisinin de bir esnaf çocuğu olduğunu bu nedenle esnafın sorunlarına hakim olduğunu belirterek, “Esnaf devletin sırtında bir yük değildir ama bir işyeri açarken ayrı, kapatırken ayrı zulüm var. Türkiye genelinde olduğu gibi Adana’da da büyük iş merkezleri esnafı perişan ediyor. Bunların tümü plansızlıktan kaynaklanıyor. Gelişmiş ülkelerde kanunlar çıkarılırken odalar ve sivil toplum örgütlerinin mutlaka onayı alınır. Bir ülkede basın ve hukuk susmuş, susturulmuşsa, esnaf ne yapacak? 53 milyon seçmeni olan Türkiye’de 40 milyon kişi borçlu. Allah hepimizin yardımcısı olsun” dedi.

BÜTÇEDE ESNAF YOK

Bu yılki bütçede de esnafın unutulduğunu vurgulayan Tekin, CHP iktidarında esnafın sorunlarına çare bulunacağını belirtti.

Konuşmasının ardından DHA canlı yayınına katılan Gürsel Tekin, yerel seçimler öncesi aday belirleme stratejisiyle ilgili bir soruyu cevapladı. Tekin sözlerini şöyle sürdürdü: “Aday belirlemede kriterlerimiz örgüt temayülü ve halkın isteği olacak. Kiminle kazanılacaksa, şehrin sorunları kiminle çözülecekse ve kentin sahibi olan halk kimi istiyorsa o aday gösterilecek. Kimse bu konuyla ilgili CHP’de kavga beklemesin.  Aksine işbirliği ve dayanışma gerçekleştirilecek.

ALLAH BİZİ AKP’DEN KORUSUN

Adana’ya çok sık gelmesiyle ilgili bir soruya da yanıt veren Gürsel Tekin, “Adana’ya bir ayda 3. kez geliyorum. Adana’yı çok heyecanlı ve coşkulu görüyorum. Önümüzdeki günlerde yeniden gelip köyleri, Güney mahallelerini gezeceğiz. 1 yılda Türkiye’nin 54 ilini gezdim. Bunu yapan tek siyasetçiyim. Öteki Türkiye’yi tespit etmek istiyorum. 81 ili bitirdikten sonra AKP’nin  nasıl bir ülke yarattığını sizlerle paylaşacağım. Medya ayna görevi yapmalı ve öteki Türkiye’yi yansıtmalı.  Öteki Türkiye yanıyor. Türkiye’de yılda 500 kişi intihar ediyor. Atama bekleyen 36 gencimiz intihar etti. Polisi askeri intihar ediyor.  Dış politikada da sorunlar büyük. Suriye’den gelen sığınmacılarla ilgili Türkiye nerede duracak belli değil. İçte ve dışta büyük sıkıntılar var. Allah bizi bu sıkıntılardan ve AKP’den korusun” diyerek, endişelerini aktardı.