Cumhuriyet Halk Partisi  (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları’nın (TCDD) zararını ve iptal edilen tren seferlerini Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı.

ADANA-POZANTI-KONYA-EREĞLİ SEFERİNE DİKKAT ÇEKTİ

Meclis genel kurulunda söz alan Dr. Şevkin, demir ağlarla örülen ülkemizin dört bir yanında ne yazık ki tren seferlerinde ya sorun yaşandığını ya da iptaller olduğunu vurguladı. TCDD’nin neden zarar ettiğini defalarca sorguladıklarını ancak bu konuda gerekli açıklamalar yapılmadığı gibi gerekli önlemlerin de alınmadığını vurgulayan Dr. Şevkin, şunları söyledi:
“Pandemi bahane edilerek iptal edilen yurdumuzun çeşitli bölgelerindeki seferler yeniden başlatılmalıdır. Örneğin Adana – Pozantı – Konya – Ereğli tren seferlerinin neden iptal edildiği bilinmemektedir. Yaz aylarında yaylalarına, kış aylarında evlerine anılan bu tren seferleriyle dönen binlerce vatandaşımız neden mağdur ediliyor? Neden TCDD’nin yeniden yapılanması, halkımıza tam anlamıyla hizmet etmesi için hiçbir girişimde bulunulmuyor?”

BAKANA SESLENDİ…

Meclis genel kurulundan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na seslenen Dr. Şevkin, “Vatandaşın haklı talebine kayıtsız kalmayın. Cumhuriyetin büyük kazanımı TCDD’nin daha fazla zarar etmesine göz yummayın” diye konuştu.