İSTER OKU
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi’nin hayata geçirilmesinin Adana ve Türkiye için büyük önem taşıdığını vurguladı. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) gündem dışı söz alan Tümer, mecliste bulunan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’ye bölgedeki kamulaştırmaların ne zaman tamamlanacağını sordu. Tümer’in konuşmasının ardından yanıt veren Özlü, “Yerel yönetimlerden kaynaklı sorun yaşanıyor. Önümüzdeki günlerde radikal karar alarak sorunu aşacağız” dedi.
YER TAHSİSİ NE ZAMAN YAPILACAK?
2006 yılından bu yana Bakü ve Kerkük petrolünün hizmete giren boru hatları nedeniyle Adana ve Ceyhan’a akıtıldığını hatırlatan Tümer, limanlardan tankerler aracılığı ile dünyaya dağıtılan bölgedeki ham petrolün işlenmesi, pazarlanması ve ihraç edilmesi amacıyla 2007 yılında kurulan Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi’nin hayata geçmesinin Çukurova’nın yanı sıra Türkiye açısından son derece önem taşıdığını kaydetti. Tümer, Bakan Özlü’den “Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi’nin hizmet üretmeye başlaması için kamulaştırmalar ne zaman tamamlanıp yatırımcılara yer tahsisi yapılacaktır?” sorusunun yanıtını istedi.
Tümer’e genel kurulda yanıt veren Bakan Özlü, yerel yönetimlerden kaynaklı sorun yaşandığını, önümüzdeki günlerde radikal bir kararla bölgenin devreye girmesi için gerekenleri yapacaklarını savundu.
BAKAN ÖZLÜ: RADİKAL TEDBİR ALABİLİRİZ
Sorunu aşacaklarını ifade eden Bakan Özlü, aynen şu yanıtı verdi:
“Ham petrol, Ceyhan İhtisas Endüstri Bölgesi konusu vardı, soruldu. Bu konuda maalesef yerel yönetimler tarafından açılan mahkemeler devam ediyor, hukuki süreç devam ediyor. Bununla ilgili önümüzdeki günlerde belki radikal bir tedbir almak durumunda kalacağız, çalışıyoruz.”
“BİZ DE ÖNEMSİYORUZ”
TBMM’deki genel kurul sonrası gece yarısı Bakan Özlü ile yeniden bir araya gelen ve konuyu detaylı görüşen Tümer, Bakan’dan “Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi’ni çok önemsiyoruz. Kamulaştırmada yaşanan sorunları aşmak için yeni bir düzenleme yapacağız. Kısa süre içerisinde çözüme kavuşturacağımızı düşünüyorum” dedi.
CEYHAN ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNİ DE SORDU
Bakan Özlü’ye Ceyhan Organize Sanayi Bölgesi’nin de bir an önce hayata geçmesi gerektiğini hatırlatan Tümer, gerekli incelemenin yapılıp genel müdürlük aracılığıyla kendisine bilgi ulaştırılacağını vurguladı.

İSTER İZLE