Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu Üyesi Zülfikar İnönü Tümer, İlbank Bölge Müdürü Hasan Güneş ve İlbank’ta görevli Teknik Uzman Dr. Müzeyyen Şevkin’e ziyarette bulundu. İlbank’ın sorumluluğundaki bölgelerde yapılan çalışmalarla ilgili bilgi alan Tümer, yatırımlar, projeler ve planlamaların seyriyle ilgili görüş alışverişinde bulundu.
VATANDAŞIN SORUNLARINI İLETTİ
Adana’nın tüm ilçelerini ve mahallelerini gezmeye gayret eden CHP Milletvekili Tümer, vatandaşlardan aldığı notları İlbank Bölge Müdürü Hasan Güneş’e iletti. Güneş, bu nedenle yaptığı açıklamada Tufanbeyli içme suyu, Pozantı Akçatekir içme suyu şebekesi ve kanalizasyon çalışması, Ceyhan içmesuyu isale hattı boru değişimi ve Doruk-Sağkaya-Sarımazı kanalizasyon projesi, İmamoğlu içmesuyu şebekesi, boru değişim projesi ve kanalizasyon projesi ile yağmursuyu projesi, Yumurtalık İçmesuyu İsale hattı boru değişim projesi, Kaldırım mahallesi kanalizasyon projesi, Kozan Pınargözü Kaynağı isale hattı boru değişim projesi, Kıyıboyu Caddesi Kanalizasyon şebeke projesi, Seyhan-Çukurova ilçeleri B6 Kollektörü kanalizasyon projesi, Buruk mahallesi kanalizasyon şebeke projesi, Turgut Özal Bulvarı yağmursuyu şebeke projesi, Kuzey Adana muhtelif mahalleler içme suyu projesi (4 grup), Yedigöze barajından Ceyhan – Kozan – İmamoğlu ve Yumurtalık ilçelerinin içme suyu ihtiyacının karşılanması projesi, Kozan içmesuyu şebekesi projesi, Yüreğir – Doğankent – Solaklı – Yunusoğlu grup atıksu arıtma tesisi projesi ile Yüreğir – Kürkçüler – Suluca – Yakapınar – Geçitli – Abdioğlu grup atıksu arıtma tesisi projelerinin hayata geçirileceğini belirtti. 
İlbank’ın kamu  kurum ve kuruluşlarıyla ortak yürüttüğü projelerin bir an önce hayata geçmesinin önemine işaret eden Tümer, özellikle kırsaldaki halkın rahat bir yaşam sürmesi için yoğun bir program gerektiğine dikkat çekti. 
GÜNEŞ, TEŞEKKÜR ETTİ
Ziyareti için Tümer’e teşekkür eden Hasan Güneş ise Adana’ya aktarılan 125 milyon Japon Yeni kredisi ile bazı bölgelerde isale hattı, asbes boru yenileme ve kanalizasyon çalışması yaptıklarını belirtti. Karataş, Yumurtalık ve Ceyhan ile Seyhan Kıyıboyu’nda kredi sayesinde çeşitli çalışmalar yapıldığını anımsatan Güneş, Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) ile birlikte yürütülen Yedigöze içme suyu proje çalışmasından Kozan, İmamoğlu, Ceyhan ve Yumurtalık halkının yararlanacağını kaydetti.