Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, eğitim ve hukuk sisteminin değişen dünya düzenine göre yenilenmesi ve çağdaş hale getirilmesi gerekirken Türkiye’de tek bir kişinin ‘ben yaptım oldu’ mantığına teslim edilemeyeceğini vurguladı.
16 Nisan’da gerçekleşecek referandum kapsamında Yüregir İlçe Başkanı İsmet Yüksel, Yüreğir İlçe Kadın Kolları Başkanı Seniha Göz, CHP İl Eski Başkanı Selman Serttepe ve ilçe örgütüyle birlikte Yüreğir’in köylerini gezen Tümer, ‘Hayır’lı görüşmeler gerçekleştirdi.
“KARŞISINA ÇIKACAK MEKANİZMA YOK”
Yüreğir’e bağlı Doğankent mahallesi ile Aydıncık, Taşçı, Ağzıbüyük, Danişment ve Şıhmurat köylerini gezen Tümer, vatandaşlarla referandumu ve neden hayır denmesi gerektiğini konuştu. Herkesin ‘Hayır’ının ülkesi ve kendisi için olacağına işaret eden Tümer, “Başkanlık sistemine göre seçilen kişi ‘Ben başkanım; milli sporumuz güreş dışında futbol dahil tüm spor dallarını yasaklıyorum’  derse karşısına çıkacak bir mekanizma olmaz. Türkiye, bu vahim durumu yaşayacak bir ülke değildir” dedi.
TEK BİR EV VURGUSU
Türkiye’nin tek adam sistemiyle yaşanamaz bir hale geleceğine işaret eden Tümer, şunları söyledi:
“Tek bir kişinin iki dudağı arasından çıkacak sözlerle ülke yönetilemez. Tüm bireylerin yarınları için, özgür geleceğimiz için hayır diyoruz. Herkes için hayırlı günler olsun istiyoruz. Eğitim ve hukuk sistemi değişen dünya düzenine göre yenilenip çağdaş hale getirilmeliyken bizim ülkemizde tek bir kişinin inisiyatifine bırakılmaya çalışılıyor. Ülke yönetimi tek bir eve hapsedilmeye çalışılıyor. İzin vermeyeceğiz.”

OY KULLANMAYA ÇAĞIRDI

Tümer, referandum öncesi yaptıkları çalışmanın siyasi parti çalışması olmadığını, demokratik, parlamenter sistemin devamı ve gelişimi için mücadele verdiklerini, bu yüzden halkın ayağına seve seve gittiklerini vurguladı. Tümer, tüm vatandaşları 16 Nisan’da oy kullanmaya ve sandıklara sahip çıkmaya çağırdı.
VATANDAŞLAR DERT YANDI!
Doğankent'teki vatandaşlar ise sağlık ocağı ve Karataş yol güzergahında üst geçit sorunundan dert yandı. Aydıncık ve Şıhmurat’taki vatandaşlar ise yol sorununun çözümlenmesini beklediklerini belirtti. Ağzıbüyüklü köylüler de tarıma sahip çıkılmamasından, ürünlerin para etmemesinden yakındı.
CHP Yüreğir İlçe Başkanı Ismet Yüksel ise Türkiye’nin aydınlık geleceği ve çocuklarımızın özgür ortamlarda büyümesi ve kendilerini geliştirmesi için referandumda vatandaşları ‘Hayır’ oyu kullanmaya çağırdı.