Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, hemşehrilerinin 25 Haziran’da huzurlu bir Türkiye’ye ‘Günaydın’ diyeceğine inandığını vurguladı. Çalışmaları kapsamında Karaisalı’da hemşehrileriyle buluşan Tümer, Karaisalı ilçe örgütü ve Adana Milletvekili Adayı Özgür Ulaş Ilgın’la birlikte ilçe merkezinin yanı sıra köylere de çıkarma yaptı.
KÖYLÜNÜN ÖNEMİ
Karaisalı; Naneli, Fettahlı, Döşekevi ve Tatık köylerinde vatandaşlarla görüşen Tümer, Türkiye’nin dünyada hak ettiği itibarı yakalayabileceğini anlattı. Köylünün baştacı edilerek üretime daha çok katkı koyabileceğini, sorunu gün geçtikçe artan ekonominin düzlüğe çıkmasında etkin bir rol üstleneceğini kaydeden Tümer, “Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanlığında ve CHP’nin iktidarında hiç kimse çocuklarının geleceğinden endişe etmeyecek” dedi.


PLANLI ÜRETİM MODELİ
Türkiye’nin bir tarım ülkesi olmasına rağmen tarımsal zenginliklerinin heba edildiğini, çiftçinin alın terinin karşılığını alamaz hale getirildiğini dile getiren Tümer, “CHP iktidarında tarımsal girdilere yapılan zamlar makul bir düzeye indirilecek. Çiftçiye mazot 3 liradan verilecek. Çiftçi ve köylümüz için ziraat mühendisi danışmanlar hizmet verecek. Ürünler her yıl bir program dahilinde ekime hazır hale gelecek ve hasattan önce desteklemeler açıklanacak. Çiftçimiz planlı bir üretim modelinde daha kaliteli ve daha çok üretim gerçekleştirecek” diye konuştu.