Tuncel, düzenlediği basın toplantısında, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın açığa alınması nedeniyle yasa gereği kendisinin başkan vekili olduğunu belirterek, "Başkan vekili olduktan sonra ilk işim Vali ilhan Atış'ı ziyaret etmek oldu. Bu arada, basında çıkan belediye makam odası mühürlendi, belediyeyi polis bekliyor görüntüsünün ortadan kalkması için vali ile görüştüm. Sayın valim bunu olay çıkmaması için bir önlem olarak aldıklarını belirtti. Ancak ben göreve başladıktan sonra mühür söküldü, polis gitti. Ancak ben makam koltuğu meraklısı değilim. O nedenle makama oturmak yerine yeni binadaki başkanlık makamına oturdum" dedi. 
  Tuncel, yine basında bir görevlinin mezarlığa sürülmesi ve bir memur hakkında soruşturma açılmasıyla ilgili olarak, belediyede çalışan görevlilerle bir sorunu olmadığını belirterek, "Mezarlığa gönderilen arkadaş iş sırasında yaptığı bir hata nedeniyle mezarlıklar müdürlüğü emrine gönderildi. Diğer soruşturma açılan arkadaş ise Durak'ın İstanbul'daki basın toplantısına katılmış. Bir memurun ne işi var basın toplantısında. Bu nedenle bu arkadaşı görevden alacağım. Ancak 10 gün rapor almış. Eğer benim görev sürem içinde gelirse onu görevden aldıracağım. Ancak ben şunun adamı bunun adamı diye kimseyle uğraşmıyorum. Ben 21 yıldır meclis üyesiyim beni herkes tanır" diye konuştu. 
  Durak'ın görevden alınmasından dolayı yarın meclisin toplanarak başkan vekilini seçeceğine dikkat çeken Tuncel şöyle devam etti: 
  "Meclis 15 gün içinde başkan vekilini seçecek. Eğer 15 gün içinde seçemezse meclis feshedilecek. İlk iki turda başkanın seçilmesi için meclis üyelerinin 3'te, 2'sinin oyu gerekiyor. Bu da benim için doğru bir karar. Başkan  olacak arkadaşımızın meclisin çoğunluğunun güvenini alması gerekiyor. Yarın ben aday olmayacağım." 
  Tuncel daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin Durak'ın rüşvet kasetini ortaya çıkardığını ancak onun görevden alındığını, rüşvetle suçlananların görevinde kaldığını belirtmesi üzerine Tuncel, "Durak, yanlış yaptı. Kaseti mecliste dinletmesi suçtur. Durak bundan dolayı 6 ay ceza alacaktır. Durak bir belge varsa onu savcılığa vermeliydi ve onlar gereğini yapmalıydı. Mecliste herkesi suç altında bıraktı. Herkesi suçluyor gibi oldu" diye yanıt verdi. 
  Tuncel, Durak ile ilgili kendisinde olan kaseti savcılıkla paylaşıp paylaşmayacağının sorulması üzerine ise şu yanıtı verdi: 
  "Ben Durak'ı partiden attıracağım dedim aldırdım. Görevden aldıracağım dedim aldırdım. Cezaevine attıracağım dedim. Onu da yapacağım. Durak davul zurna eşliğinde Kürkçüler Cezaevi'ne gidecek. Ben Durak hakkında bildiklerimi bir kasete çektim. Bu bende. Bu benim sigortam. Ne biliyorsam bu kasette. Bu süreçte tehdit almadım. Beni tehdit edecek adam yok Adana'da. Ama arkamdan bir şeyler yapabilirler. Beni delirtmeyin."