"İŞSİZ KALMA KORKUSUYLA YAŞIYORLAR"

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda söz alan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, "İŞKUR aracılığı ile okullar, kaymakamlık, valilik gibi kamu kurumlarında 3, 6 ve 9 aylık sürelerle Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında kıdem ve tazminatı ile hiçbir sosyal hakkı bulunmadan çalıştırılan yüzbinlerce vatandaşımız büyük mağduriyet yaşıyor. Bu vatandaşlarımız her sene işsiz kalma tehlikesiyle baş başa bırakılıyor" diye konuştu.

"İŞ GÜVENCESİ SAĞLANSIN"

TYP kapsamında çalışırken büyük haksızlık yaşayıp mağdur edilen emekçilerin sorunlarını sıralayıp çözüm bulunması için iktidarı acilen göreve çağıran Ayhan Barut, şunları kaydetti

"Devletin bütün kurumlarına sirayet eden adam kayırma ve torpil bu vatandaşlarımızın da kanayan yarası olmuştur. Adeta İktidar partisinin arka bahçesi gibi çalışan devlet kurumları bu vatandaşlarımızı mağdur etmektedir.  Çalışma süreleri uzatılmayan bu vatandaşlarımız işsizliğin pik yaptığı böyle bir dönemde nasıl iş bulacak, ailelerini nasıl geçindirecekler. Sesimize kulak verin ve bu çalışanlarımızın mağduriyetlerini giderin, köle gibi çalıştırılan insanların iş güvencesini sağlayın ve haklarını verin.