AK Parti Adana milletvekili Fatoş Gürkan, kısa adı TÜMSİAD olan Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği’nin davetlisi olarak sabah kahvaltısına katıldı. Burada iş adamlarını bilgilendiren Gürkan, ülke ekonomisindeki sıcak gelişmelerle ilgili açıklık getirdi.

Farklı siyasi partilere mensup işadamlarını bir araya getiren TÜMSİAD’ ı kutladığını dile getiren  milletvekili Gürkan, “hükümetimiz, demokratik açılımı, üniter devlet yapısı içinde çözecektir. Kimsenin endişesi olmasın. Temel amacımız, Türkiye’nin daha çok özgürleştirilmesi ve demokratikleştirilmesidir. Ülke’yi bölecek hiçbir belgeye imza atmayız”  diye konuştu. Hukukun üstünlüğüne inandığını, yargıya intikal eden konularda konuşmasının doğru olmayacağını  dikkat çeken Gürkan, “AK Parti milletvekiliyim ama, AK Partili olarak değil, bir vatandaş olarak karanlık noktaların aydınlatılmasını, dokunulmazlıkların kaldırılmasını ben de istiyorum. Yoksa demokrasi gelişmez” ifadesini kullandı.

 

ÖZLÜ, “SİYASİ KAVGALARI BIRAKALIM”

Türk müteahhitlerinin iş alma sıralamasında dünyada 2. sırada olduğunu kaydeden Gürkan, sektörlerin ara eleman sıkıntısı çektiklerini bildiğini, bu nedenle meslek okullarının durumunun yeniden gözden geçirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Gürkan, “Adana’da Güç Birliği”nin oluşturulması şart dedi. Bu konuda bir cesaret örneği gösteren siz iş adamlarını kutluyorum” diye sözlerini tamamladı. 

TÜMSİAD Adana Şube Başkanı Ümit Özlü’ de,  dernek olarak, Adana’nın geleceği için çalıştıklarını, Adana’da yeteri kadar birlik ve beraberliğin olmadığını, bir yıldır bu olumsuzluğun giderilmesi için “Adana Lobisi” oluşturmaya çalıştıklarını, bu nedenle de Cumartesi kahvaltılarında siyasileri, yerel yöneticileri ve STK’ ları bir araya getirmeye çalışarak, çözüm üretmeye çalıştıklarını söyledi. Özlü konuşmasında, “siyasi kavgaları ve çekişmeleri bırakalım, Adana için çalışalım” diye birde mesaj verdi.

Toplantı sonunda Milletvekili Fatoş Gürkan’a TÜMSİAD rozeti takılarak, derneğe fahri üye yapıldı.  

Bu arada çok sayıda işadamı, bürokrat ve partilinin katıldığı kahvaltılı toplantının oluşturduğu sinerji ile üye olmak isteyen işadamlarına da TÜMSİAD rozeti takıldı.