Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Av. Emrah Kozay, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayınladığı kutlama mesajında, “Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde nesiller yetiştiren tüm öğretmenlerimizin günü kutlu olsun” dedi.

ATATÜRK’E BAŞÖĞRETMENLİK UNVANININ VERİLDİĞİ GÜN

CHP Adana İl Başkanı Av. Kozay, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Millet Mektepleri’nin kendisine verdiği “Başöğretmen” unvanını kabul ettiği tarih ve ülkemizde de 1981 yılından bu yana “Öğretmenler Günü” olarak kutlanan 24 Kasım 1928’in yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

EN SAYGIN MESLEK

Yeni nesilleri geleceğe hazırlama görevini ifa eden öğretmenlerin, bu görevle aynı zamanda bir ulusun geleceğini de şekillendirdiğine işaret eden Av. Kozay, öğretmenliğin bu bağlamda kutsal bir görev olduğunu kaydetti.  Atatürk’ün  “Ulusları kurtaranlar, yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğitimciden yoksun bir ulus, henüz ulus adını alma yeteneğini kazanmamıştır” diyerek bu gerçekliğe vurgu yaptığını dile getiren Av. Kozay,  öğretmenliğin en saygın mesleklerden biri olduğunun altını çizdi.

“İTİBARSIZLAŞTIRILIP, DEĞERSİZLEŞTİRİLDİ”

Av. Kozay, “Ne yazık ki uygulanan politikalar sonucunda öğretmenlik mesleği de öğretmenlerimiz de adeta bilinçli olarak değersizleştirilmiş, itibarsızlaştırılmıştır. Öğretmenliğe gereken önemin ve değerin verilmesi ülkemizin geleceği açısından bir zorunluluktur” diye konuştu.

“ÖĞRETMENLER YENİDEN TOPLUM LİDERLERİ HALİNE GELMELİ”

Çadaş, laik, bilimsel eğitim anlayışından uzaklaştırılıp, istikrarsızlaştırılarak adeta yap-boza çevrilen eğitim sisteminin çöktüğünün altını çizen Av. Kozay, var olan öğretmen açığına karşın onbinlerce öğretmenin atamasının yapılmadığını anımsattı. Av. Kozay, “Öğrenciyi ve öğretmeni esas alan, çağdaş, bilimsel, parasız bir milli eğitim sistemine ihtiyaç olduğu gerçeği önümüzde duruyor. Cumhuriyetimiz öğretmenlerimizden fikri, vicdanı ve irfanı hür nesiller bekliyor. Bu nedenle yeni nesilleri geleceğe hazırlamakla görevli olan öğretmenlerimize hak ettikleri değerin ve itibarın yeniden kazandırılması elzemdir. Öğretmenlerin yeniden toplum liderleri haline gelmelidir. Ücretli öğretmen uygulaması kaldırılıp, tüm öğretmenlerin ataması yapılmalı ve öğretmen açığı kapatılmalı, öğretmenlerimizin özlük hakları da yasalarla güvence altına alınmalıdır” diye konuştu.

“BAŞÖĞRETMEN ATATÜRK’ÜN İZİNDE NESİLLER YETİŞTİREN TÜM ÖĞRETMENLERİN GÜNÜ KUTLU OLSUN”

Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde nesiller yetiştirmek için büyük bir özveriyle mücadele eden tüm öğretmenlerin gününü kutlayan Av. Kozay, “Bu vesileyle Başöğretmenimiz Atatürk ve sonsuzluğa uğurladığımız öğretmenlerimizi de rahmetle ve saygıyla anıyorum” şeklinde konuştu.