7 Haziran Genel Seçimi sonrası teşekkür ziyaretlerini sürdüren AK Parti Adana Milletvekilleri Prof. Dr. Necdet Ünüvar ve Sadullah Kısacık, Karaisalı, Aladağ ve Pozantı ilçelerinde partililerle bir araya geldiler.

  Teşkilat mensuplarına seçimde gösterdikleri özverili çalışmalardan dolayı teşekkür eden Ünüvar, bu seçimde Karaisalı, Aladağ ve Pozantı ilçelerinde çok başarılı sonuçlar elde ettiklerini kaydetti.

  Hem Türkiye’de hem de Adana’da 4. defa birinci parti çıktıklarının altını çizen Ünüvar, içeride ve dışarıda, partili partisiz grupların birleşerek AK Parti’yi alaşağı etmek için ellerinden gayreti gösterdiklerini, ancak milletin ne Adana’da ne de Türkiye’de buna müsaade etmediğini vurguladı.

  “MİLLETİMİZİN MESAJI BAŞIMIZIN TACI”

  Açık ara birinci parti olmalarına rağmen, tek başına iktidara gelemedikleri için ortaya çıkan tablodan çok da hoşnut olmadıklarını ifade eden Ünüvar, “Biz yeniden AK Parti'nin tek başına iktidara geleceğini ve başladığımız yatırımları, kalkınma hamlelerini ve memlekete hizmet heyecanımızı aynı şekilde devam ettirmeyi planlamıştık. Ancak milletimiz; ‘biz sizi yine birinci parti yapıyoruz, ama tek başına iktidar vermiyoruz. Fakat sizden de asla vazgeçmiyoruz' diye bir mesaj verdi. Milletimizin mesajı başımızın tacı” diye konuştu.

  Şu anki görünen tabloda, AK Partisiz bir koalisyonun kurulamayacağına dikkat çeken Ünüvar, “AK Parti’yi hiç kimse hükümet denkleminin dışında düşünemez. Bir takım muhalefet partilerinin kendi fantastik düşüncelerinin dışında, AK Partisiz bir koalisyonun kurulamayacağına dair çok net beyanlar da var. Kaldı ki AK Parti bu ülkenin 13 yıllık hafızasıdır. Başlattığı hizmetlerin de aynı zamanda takipçisi konumundadır. AK Parti olmadan, gerek sağlıkta gerek eğitimde gerekse diğer alanlarda başlatılan hizmetlerin sürdürülmesi zor görünüyor. Bu zorluğu o koalisyonu kuracak küçük ortaklar da görüyor” dedi.

  “MORAL BOZMAK YOK”

  Bir koalisyon kurulacaksa, bunun AK Parti öncülüğünde kurulacağını belirten Ünüvar, şunları söyledi:

  “13 yıl boyunca tek başına ülkeyi yönetmiş bir AK Parti kadrosu, şüphesiz koalisyonu da başarıyla yürütecektir. AK Parti 13 yıllık birikimini, ülkeye kazandırdıklarını kolayca terk edecek değildir. AK Parti; eğitimde, sağlıkta, ulaşımda, sanayide, ticarette, tarımda, ekonomide, dış politikada ve pek çok alanda yenilikler yaptı. Bu ülkeye pek çok güzel eser kazandırdı ve bu eserleri kolayca geride bırakacak bir parti değildir. AK Parti, milletin kendisine emanet ettiği iktidarı en iyi şekilde değerlendirmiştir, bundan sonraki süreçte de aynı şekilde davranmaya devam edecektir. Milletin kendisine tevcih ettiği görevi yine en güzel şekilde yerine getirecektir. AK Parti kadroları, milletimizin kendisine tevcih ettiği görevi en güzel şekilde yerine getirirse, yakın gelecekte inşallah yeniden tek başına iktidara gelecektir. Bunun için de AK Parti kadrolarının her an seçim olacakmış gibi hazır olması gerekiyor. Tek parti iktidarı ve istikrarının devamını yeniden sağlamak, AK Parti kadrolarının boynunun borcudur. Onun için dolaşıyoruz, onun için bugün buralardayız. Millet bizden hizmet bekliyor. Biz millete hizmet için yola çıktık. Bu hizmeti tamamlayıncaya kadar inşallah durmayacağız. Sürekli yürümeye, koşmaya devam edeceğiz. Moralleri bozmak yok, moral bozacak bir durum da yok.”

  “BİZ BURADAYIZ, HİÇBİR YERE GİTMİYORUZ”

  “AK Parti’nin bu ülkeye, bu millete verdiği sözler var” diyen Ünüvar, “AK Parti bu milleti bırakamaz, tıpkı bu milletin AK Parti'yi bırakmadığı gibi. Bu millet AK Parti'ye bir mesaj vermiştir, kabul etmek lazım. Verilen masaj; ‘biz sizi terk etmiyoruz, ama siz lütfen biraz daha gayret edin ve daha çok oy alarak, daha çok hizmet ederek bu milletin gönlündeki yeri pekiştirin’ şeklindedir. 7 Haziran gecesi bir burukluk vardı, ama şimdi çok büyük bir umut var. O umudumuz da memlekete hizmet heyecanımızın dinmemesiyle açıklanacak bir umuttur. Allah inşallah o umudumuzu tamamına erdirir” ifadelerini kullandı.

  Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Türkiye’nin daha önce yaşadığı, pek memnun kalmadığı, ama AK Parti’nin hiç yaşamadığı bir koalisyon döneminin başladığını ifade ederek, “Sadece AK Parti değil, millet de sonuçtan memnun değil” dedi.

  AK Parti’nin, 13 yıllık bir başarı hikayesinin mimarı olduğunu belirten Ünüvar, “Biz buradayız, hiçbir yere gitmiyoruz. Moralimizi bozmadan, azimle, irademizi güçlü bir şekilde ortaya koyarak, bu başarı hikayesinin devam etmesi için teşkilat mensuplarımızla birlikte elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

  “HER ŞEYDE BİR HAYIR VARDIR”

  AK Parti Adana Milletvekili Sadullah Kısacık da, seçimde teşkilatların canla başla çalıştığını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

  “3 dönem tek başına iktidar olup, ülkeyi istikrara kavuşturmayı başarmış bir partiyiz. Şampiyonluğa alışmış bir partiyiz. Bu dönemde de bunu milletimizden istedik. Ama milli irade böyle tecelli etti. Bu dönem, daha fazla birbirimize kenetlenmemiz gereken bir dönem. Daha uyanık olmamız gereken bir dönem. Türkiye'de ilk defa bir parti 4. defa açık ara birinci olmuştur. Böyle bir güce sahibiz, asla moral bozukluğumuz yok. Burukluğumuz var, bu böyle olmamalıydı. Ancak 8 Haziran sabahı herkes uyandı. AK Parti'ye oy vermeyenler de 'biz ne yaptık?' dedi. Bazı şeyler anlatmakla olmuyor, yaşanması lazım. Her şeyde bir hayır vardır. Belki bu yaşanan olay, bizi birbirimize daha çok kenetleyecek; AK Parti'nin, istikrarın kıymetini bilmeyenleri biraz daha kendine getirecektir. İnşallah bu sürecin sonucunda da Türkiye'de her şey yoluna girecektir.”

  Ünüvar ve Kısacık’ın teşkilatları ziyaretlerinde; Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik, Aladağ İlçe Başkanı Adem Yılmaz, Pozantı İlçe Başkanı Yusuf Kenan Ulussever ve Karaisalı İlçe Başkanı Ünal Işık ile ilçe yöneticileri hazır bulundu.