Çukurova'da üretici köylülerle buluşan Ayhan Barut, sorunları dinleyip çözüm önerilerini paylaştı. CHP'li Barut'a dert yanan üretici köylüler, "Mazot fiyatları, girdi maliyetleri fahiş artınca belimiz büküldü. Traktörün kontağını çeviremiyoruz. Bu sene son kez ektik, seneye yok" dedi.

"ÜRETİCİ MAĞDUR EDİLİYOR"

Karataş Ovası'ndaki Konaklı Köyü'nde CHP Karataş İlçe Başkanı Seçkin Sakar ve Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte köylülerle buluşan Ayhan Barut, çiftçinin, yetiştirici ve besicinin kara günler yaşadığını söyledi. Yaşanan sorunlara yerinde tanıklık edip çiftçilerle buluşan Barut, "Üreticilerimizi ne hale getirdikleri ortada. Çiftçi ektiğinden, hayvancılık yapan köylümüz ürettiği et ve sütten kazanamıyor. Maliyetler fırlarken ürün para etmiyor. Herkes borç ve icra batağına saplanmış halde. Halkın iktidarında üreten ve hakça bölüşen bir Türkiye'ye kavuşacağız" diye konuştu.

"BU YIL SON KEZ EKTİK"

CHP'li Ayhan Barut'a dert yanan ve yaşadıkları sorunlara çözüm bulunmasını isteyen üretici köylüler ise şunları kaydetti:
"Banka borçlarından dolayı traktör ve tarlalarımız icradan gitti. Ne yiyip ne içeceğiz? Hiç iyi değiliz. Her şey pahalı. Mazot 25 lira olur mu? Yerfıstığı ve karpuz ekiyoruz. Kazanamıyoruz. Son yılımız. Böyle giderse seneye ekemeyiz. Traktörün marşına, kontağına dokunamıyoruz. Mazot çok pahalı. Gübre de arttı. Borçlarımız çok. Traktörümüze sahip bile çıkamayız. Borçlu kalırsak, icra gelecek. İcra gelmeden traktörümüzü satıp borçlarımızı ödemeye çalışacağız. Onun için son kez ektik."