Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, Adana'da üretici köylülerle buluşmalarına ara vermeden devam ediyor. Üretim maliyetleri fahiş oranda artarken ürünleri para etmeyen çiftçinin karalar bağladığına dikkat çeken Barut, "Çiftçi üretmezse kimsenin yüzü gülmez. Ekonomi batar, ülkemiz ve halkımız perişan olur. AKP, çiftçiyi sevdalısı olduğu kara toprağa gömecek anlaşılan. Artık üreticiye köstek değil destek olun" dedi.

KALDIRIM KASABASINDA ÜRETİCİ KÖYLÜLERE SESLENDİ

Görev yaptığı Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) ve bulunduğu her yerde üreticilerin sesi olup tarımda yaşanan sorunların çözümü için mücadelesini sürdüren Ayhan Barut, aynı zamanda çiftçilerle buluşmalarına da hiç ara vermiyor. Meclis çalışmaları dışında Adana'da üretici köylülerle buluşmalarını sürdüren CHP Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, Yumurtalık İlçesi'ne bağlı Kaldırım Kasabası'nda çiftçilerle bir araya geldi. Üretici köylülerin üretim maliyetlerindeki fahiş artış, tarımsal ürünlerin para etmemesi, yetmeyen desteklemeler, kamusal hizmetlerdeki yetersizlikler, ulaşım, eğitim ve sağlık alanlarındaki sorunlarını dinleyen Ayhan Barut, dile getirilen sorunların çözümü için çaba gösterdiğini, yine mücadale edeceğini vurguladı.



"KANUN TANIMIYORLAR, ÇİFTÇİNİN ALACAĞINI ÖDEMİYORLAR"

Adana'nın Karataş İlçesi'ne bağlı Helvacı Köyü'nde doğup büyüdüğünü, ziraat mühendisi ve aynı zamanda üretici olduğunu aktaran Ayhan Barut, şunları kaydetti:
"Ekonomiyi batıran, ülkeyi derin bir siyasi ve ekonomik krize sokan AKP iktidarı, bereketli Çukurova topraklarında ekip diken, binbir güçlükle üretim yapan çiftçilerimizi bile canından bezdirdi. Bunların amacı tarımı ve çifçiyi sevdalısı oldukları kara toprağa gömmek anlaşılan. Maliyetler artıyor, ürün para etmiyor. Destek vermiyorlar, çiftçinin feryadını görmüyorlar. AKP döneminde çıkarılan Tarım Kanunu'nun 21'nci maddesine göre milli gelirin en az yüzde 1'i destek olarak çiftçiye verilmek zorunda ama AKP bunun yarısı bile üreticiye vermiyor. AKP 2007'den bu yana kanuna göre çiftçinin alacağı olan 176 milyar 995 milyon lirayı destek olarak çiftçiye vermedi. Bunlar kanun tanımıyorlar, çiftçinin sorununa çözüm üretmiyorlar. Çiftçi üretmezse kimsenin yüzü gülmez. Ekonomi batar, ülkemiz ve halkımız perişan olur. 17 yıldır ülkeyi yöneten AKP'ye sesleniyoruz. Artık üreticiye köstek değil destek olun. Sağır sultan bile çiftçinin feryadını duydu ama bunlar duymadı. Çiftçilerimiz de bunun hesabını sandıkta soracaktır."