CHP Milletvekili Adayı Aydın Uslupehlivan ve gönüllüler ekibi, beraberinde yine CHP Adayı Rukiye Alpay Çinkılıç, Yumurtalık İlçe Başkanı Muhittin Eryiğit ve kalabalık bir partili grubuyla Yumurtalık’a adeta çıkarma yaptı. Uslupehlivan ve Çinkılıç’la beraberindeki ekip, ilçe merkezi dahil, Yeniköy, Zeytinbeli, Ayvalık, Haylazlı, Deveciuşağı, Zeynepli, Karahüseyinler, Kuzupınarı, Hacımüminler, Kırmızıdam, Kaldırım ve Yeşilköy’de toplantılarda parti projelerini anlattı, vatandaşların sorunlarını dinledi.
“Bölgede sıkılmadık el, çalınmadık kapı bırakmayacağız” şiarıyla hareket eden Uslupehlivan ve Çinkılıç için ziyaret edilen hemen her noktada kahvehane toplantıları düzenlendi. Bu toplantılarda CHP’nin seçim bildirgesinde yer alan projeleri anlatan Uslupehlivan, “CHP iktidarı, özellikle de dar gelirli kesim ve milli gelirden hakettiğinin altında pay alan halkımız için önemli bir rahatlama dönemi olacaktır” değerlendirmesinde bulundu. Emekli ve asgari ücretlinin yanısıra, küçük çiftçi, tarım işçisi ve zar zor geçinin esnaf için planlanan destekleme modellerinin Türkiye için sağlıklı büyümenin de anahtarı olacağının altını çizen Uslupehlivan, sözlerini şöyle sürdürdü:
Her zaman söylüyoruz. Ekonomide üretimi ayağa kaldırmamız gerekiyor. Üretim ekonomisi; sanayicimiz de dahil her kesimin refah düzeyini yükseltecek bir modeldir. Milli Gelir dağılımındaki adaletsizliği, dar gelirliyi istenilen refah düzeyine ulaştırmadan düzeltemezsiniz. Bu rahatlama dipten başlar ve dalga dalga yayılırsa adalet ve sosyal barışı da sağlamış olursunuz. Türkiye, bu modelle hormonlu değil sağlıklı büyür. CHP kadroları olarak bizler bunu başarabilecek bilgi ve birikime sahibiz.

ÇİNKILIÇ “CHP’YE VE BİZLERE GÜVENİN”

Türkiye’de kadın olmanın zorluğuna vurgu yapan CHP Milletvekili Adayı Avukat Rukiye Alpay Çinkılıç ise, her siyasetçinin dilinden düşürmediği kadın kotası kavramının CHP’de önseçimle birlikte doğal bir şekilde hayata geçtiğini hatırlattı. Kontenjansız 1 ve 5. sıralara kadın adayların yerleştiğinin altını çizen Çinkılıç “Önseçimde ortaya çıkan bu hassasiyet, yarının CHP iktidarında demokrasiye ve eşitliğe bakış açısının da bir göstergesi olacaktır. Sizlerden bu önümüzdeki 4 yıl için yetki istiyoruz. Bizlere ve partimize güvenin, Türkiye geçen 13 yılın yaralarını CHP iktidarında saracaktır” değerlendirmesinde bulundu.