Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, geçen yıl kabul edilen torba yasada, uzman erbaşların devlet memurluğuna direkt geçişi için ‘7 yıl görev yapmış olmak’ şartı getirilmesinin bir çok kişiyi hayal kırıklığına uğrattığını vurguladı.

MEMURİYET İÇİN 2 YIL HİZMET ŞARTI 7 YILA ÇIKTI!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda konuyla ilgili konuşan Dr. Şevkin, 6663 sayılı kanunun 14. Maddesi ile 3269 sayılı kanunun 5. Maddesine eklenen "Uzman erbaşların, 14/07/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 92. Maddesi hükümlerinden yararlanabilmesi için en az 7 yıl hizmetini tamamlamış olması gerekir" ibaresinin daha önceki 2 yıllık hizmet şartının değişmesine sebep olduğunu, kanunun, yürürlüğe girdiği tarihten öncesini de kapsamasıyla, devlet memuru olabilmek için 7 yılı doldurmadan ordudan istifa eden kesimin büyük mağduriyet yaşadığına dikkat çekti.

KABİNEYE ÇAĞRI YAPTI

Kanunun, devlet memuru olma hayaline kapılan tüm uzman erbaşları hüsrana uğrattığına işaret eden Dr. Şevkin, “Özellikle uzman çavuşluktan ayrıldıkları tarihte 2 yıl asker olarak çalışma koşuluyla devlet memurluğuna geçiş yapabilme hakkını elinde bulunduranların kanunun yürürlük tarihinden öncesini de kapsaması uzman çavuşların bu haklarına tamamen tırpan vurmuştur. Yasa nedeniyle devlet memurluğu hakkını kaybeden uzman çavuşlar özel sektörde de tecrübe şartı arandığı için işe kabul edilmemektedir” diye konuştu.

CHP’li Dr. Şevkin, kabinenin, mağdur edilen uzman çavuşların seslerine kulak vermesi gerektiğini sözlerine ekledi.