Varlı, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın yanıtlaması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde, “Adana’da şehir merkezinde yaklaşık 4 dönüm arazi üzerine kurulu olan Adana Bölge Temsilciliği, kurulun oy birliğiyle aldığı kararla tasfiye edileceği ve temsilciliğe ait olan demirbaşların Adana Valiliği tarafından belirlenecek kurumlara bedelsiz olarak devredileceği bildirilmiştir" dedi.
Varlı, RTÜK Van Bölge Temsilciliği’nin de tasfiyesi için alınan kararı sorguladığı önergesinde şunlara yer verdi:
“Karasal yayınların Ankara’dan takip edilmesi amacıyla geliştirilen Sayısal Kayıt Arşiv ve Analiz Sistemi (SKAAS) ile yerel televizyonların yayınlarının ‘online’ olarak Ankara’ya aktarılarak izlenmesi sağlanmaktadır. Ancak sistemin yüksek elektrik sarfiyatı ve gürültülü çalışması nedeniyle yerel televizyonlar tarafından verimli kullanılamamasına neden olmaktadır. SKAAS’ın henüz verimli şekilde çalışması sağlanamamışken Adana ve Van temsilciliklerinin kapatılmasının arkasındaki gerekçeler merak edilmektedir."
Varlı özetle şu soruları yönelterek cevap istedi:
“Adana'da kurulu RTÜK Bölge Temsilciliği’nin tasfiye gerekçeleri nelerdir? Kapatılmayan Bölge Temsilciliklerinden ne fark bulunmaktadır? Vatandaşlar arasında sıkça dillendirilen, Hükümetin, nedenini tam bilemedikleri gerekçelerle Adana’ya ceza amaçlı bu kararları aldığı iddiaları doğru mudur? Adana'da etnik ve dini yayın yapan çok sayıdaki radyolar nasıl denetlenecektir? Adana Atatürk Caddesi’nde bulunan RTÜK Bölge Temsilciliği’nin kurulu olduğu çok kıymetli arazi nasıl değerlendirilecektir? Bu arazinin tahsis edileceği kişinin şimdiden belli olduğu yönündeki iddialar doğru mudur?”
MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı, ayrıca aynı önergede, bu son kararda olduğu gibi RTÜK Üst Kurulu’nun aldığı bir çok kararın Kurumun internet sitesinde yayınlanmadığına da dikkat çekerek, kullanılan keyfiyet ile şeffaflık ilkesinin zedelendiğini ifade etti.