İl  Başkanlığında yapılan basın açıklamasında Selver Kaplan; şu görüşlere yer verdi;
"93. yılda Sevr yine yenildi, Lozan kazandı!
Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Kurtuluş Savaşımızla kazanılan zaferin tapu senedi Lozan Barış Antlaşmasıdır. 
O günün İstanbul Hükümeti Sevr'i imzalama ihanetini göstemiştir. 
Dayatılan Sevr  haritaları bu gün güncellenerek, ABD'nin önderliğinde  Büyük Ortadoğu Projesi adıyla  bölgemizde ve ülkemizde uygulanmaya çalışılmaktadır. Projenin  bedeli milyonlarca Iraklı, Suriyeli, Libyalı  ve binlerce yurttaşımızın hayatı ile ödenmektedir. 
Türk Mileti, Sevr'i hendeğe gömdüğü gibi ABD emperyalizminin kara gücü PKK'yı  da gömmüştür. 
Suriye'nin kuzeyindeki ABD- İsrail koridoruna karşı ülkemiz  ve bölge ülkeleri birleşmekte, ortak hareket etmektedir. 
Tam da bu süreçte, CIA'nın denetimindeki Fetullahçı Terör Örgütü Gazi Meclisimizi, Ankara Emniyet Müdürlüğünü, ÖKK merkezini, yurttaşları bombalamış, komutanlarımızı esir almaya yeltenmiştir. 
Başta Türk Silahlı  Kuvvetleri olmak üzere Polis Teşkilatımız ve Büyük Türk  Milleti bu Amerikancı Fetullahçı darbe girişimine karşı tek vücut olmuş, kalkışmacılar derdest edilmiştir.
Hainlerin bu küstah girişimlerinde son 40 yılın iktidarlarının ve 14 yıldır iktidar olan AKP'nin sorumluluğu büyüktür. 
Partimiz 40 yıldır Fetulahçı Çete ile mücadele etmektedir. Aylar öncesinden böyle bir kalkışmanın olabileceğini kamuoyuna duyurmuştur. 1 Temmuz'dan itibaren dağıttığı  "TERÖRE KESİN ÇÖZÜM" başlıklı bildilrinin birinci maddesinde "ABD'nin bölücü teröre teslim olacak bir  hükümet kurma planına karşı en geniş  cephe" çağrısını yapmıştır.
15 Temmuz gecesi yapılan kalkışmanın TSK'nin içine sızımış bir avuç hainin işi olduğunu ve ezileceklerini belirten açıklamayı ilk yapan Genel Başkanımız Doğu Perinçek olmuştur.
Şimdi hiç bir ayrım yapmadan tüm partileri, kitle örgütlerini ve milletimizi; 
-Milletin birliği
-Millet- devlet birliği
-Millet- ordu birliği
-Komşularla birlik 
 için görev başına çağırıyoruz.
93. yıl dönümünde Lozan Kahramanlarının yolundan giderek, vatanımızı savunma,  Atatürk Cumhuriyeti'ni yeniden kurma kararlılığıyla,  15 Temmuz'daki 250'ye yakın şehidimizi yüreğimize gömüyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. 
Milet- Ordu el ele, tam bağımsız TÜRKİYE"