Başkan Akça, vatandaşın gerçek gündeminin geçim olduğuna dikkat çekerek; pandemi nedeniyle toplumun tüm kesimlerinin ciddi anlamda zor durumda kaldığını, vergiler başta olmak üzere kira ve ötelenen kredilerin geri ödeme süreci yüzünden tüm birikimlerini kaybettiklerini ve borçlandıklarını, bir çoğunun da tasfiye sürecine girdiğini dile getirdi.

Akça ziyaret sırasında yaptığı konuşmada şu görüşleri dile getirdi:

“Pandemi nedeniyle sıkıntılı günler yaşayan esnaf gezilerimiz oluyor. Devletle vatandaş arasında köprü konumunda bulunan muhtarlarımızı gezerek, mahallelerde eksikliği hissedilen hizmetlerle ilgili bilgi alıyoruz. Ekonominin daraldığı, toplumun tüm kesimlerinin çeşitli zorluklarla karşı kaldığı günümüzde, vatandaşımızın gerçek gündemi geçim. Esnaf bir an önce ekmek teknesini yürütmek, kepenk açmak ve çalışmak istiyor. Bu arada zor şartlar altında görevlerini yerine getirmeye çalışan yerel basına yönelik ziyaretlerimiz oluyor. Bu ziyaretlerimizde partimizin politikalarını anlatarak, vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm arayışlarımız devam ediyor.”

ÇGC Başkanı Cafer Esendemir de ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek; “Toplum olarak hep birlikte zor günlerden geçiyoruz. Aşılanma sürecinin bir an önce tamamlanması ve yeniden normalleşmenin gerçekleşmesini, ekonomi çarklarının yeniden dönmesini bekliyoruz. Bu zor süreçte özellikle de yerel basın çok zor durumda kaldı. Girdilerdeki artışın yanı sıra gelir rakamlarındaki ciddi azalma, adeta kapanma noktasına getirdi. Toplumun sesi, gözü ve kulağı olan, vatandaşın bilgi edinme, söz ve ifade özgürlüğünün hayata geçmesi noktasında en büyük ihtiyacı durumunda olan yerel basınımızın desteklenmesi gerekmektedir. Bu zor süreçte yerel yönetimler başta olmak üzere STK’lar ve Siyasi Partilerin de yerel basına ihtiyaç duyduğu desteği vermelidir. Yazılı, sözlü ve görsel medya; demokrasimizin olmazsa olmazlarındandır. Ziyaretinizi bu anlamda önemli buluyor, bu konudaki çağrımıza desteğinizi bekliyoruz” diye konuştu.