AKP’nin önde gelen isimlerinin, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekilliği seçiminden beri “Adanalı artık Ak belediyecilikle tanışacak” dediğini, yatırımların artacağını ve AKP’nin belediyeciliğiyle bir yerlere geleceğini söylediğini belirten Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Seyhan İlçe Başkanı Vedat Karasaç, bu çıkışın gerçekleri saklamaya yönelik olduğunu bildirdi.

2004 yılı Mart’ındaki yerel seçimler sonrasında Yumurtalık ve Ceyhan’ı MHP’nin, Tufanbeyli’yi CHP’nin kazandığını, geriye kalan tüm belediyelerin AKP’li başkanların yönetimine geçtiğini belirten CHP Seyhan İlçe Başkanı Vedat Karasaç, “2004-2009 yılları arasında AKP’li bir başkanın vekaleten değil, asaleten Adana Büyükşehir Belediyesi’ni yönettiğini herkes biliyor. Bunu yok mu sayıyorlar? Benim Genel Başkanım mı elini havaya kaldırıp ‘Kefilim’ dedi?” şeklinde konuştu.

Aytaç Durak’a kefil olup elini havaya kaldıranların bir dönem sonra Durak’ı neredeyse hain ilan ettiğini vurgulayan Vedat Karasaç, şunları söyledi:

“Garip bir şekilde, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekilliği seçiminden hemen sonra, ilçe başkanından ilçe belediye başkanlarına, il başkanından Büyükşehir Belediye Başkan Vekiline kadar tüm AKP’liler, Adana artık AKP'nin belediyecilik anlayışı ile hak ettiği yere gelecek diyorlar!

Adanalının gözünün içine baka baka kendilerini inkar ediyorlar.

Yıl 29 Mart 2004, yerel seçimler sonucunda Tufanbeyli, Ceyhan ve Yumurtalık dışında Büyükşehir dahil, tüm ilçelerde AKP'li belediye başkan adayları kazandı. Yani kendi tabirleri ile Adanalı AK belediyecilikle tanıştı. Bunlardan bir tanesi ise ne talihsizliktir ki bugün yok etmeye çalıştığınız Aytaç Durak, 6 yıl önce kefil olup elini havaya kaldırdığınız, hakkında soruşturma açılan binlerce belediye başkanından biri. Fakat soruşturmanın selameti için açığa alınan belki de tek başkan. Yani bir ilk.

Dün, AK belediyecilik için kefildiniz, bugün sizden değil diye iktidarın tüm olanakları ile üzerine gidilen bir vatandaş. Garip bir çelişki. Demek ki bugün başkan vekili olarak seçtirdiğiniz sayın başkan vekilinin yarını meçhul. Onun da aynı şeyleri yaşayabilme olasılığı var. Adanalı, böyle bir drama şaşırmayacak.”

Bir diğer örneğin de, “önceki belediye başkanlarının bıraktığı mirasla geçinmeye çalışan, tüketen, bir tek çivi çakmayan, Seyhan’ı, Seyhanlıyı kendi kaderine terk eden, sahte seçim vaatleri ile seçilen, AKP'nin örnek belediyeciliğini hayata geçirmeye çalışan” Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk olduğunu ifade eden CHP Seyhan İlçe Başkanı Vedat Karasaç, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“AKP'nin belediyecilik anlayışı ile tanışacağız öyle mi? Yani Adana ve Adanalı, sizinle yeni tanışıyor! Güldürmeyin, geçmişi inkar etmeyin, Türkiye ve Adana sizi çok iyi tanıyor. Daha gelir gelmez, Adana hak ettiği yere gelecek derken, kafanızdaki ayrımcı anlayışı Adanalının anlamadığını mı sanıyorsunuz?

Sevgili Adanalılar, AKP şöyle demek istiyor: Biz, bizden olmayan hiç kimseye hizmet vermeyiz. Bizim için bu ülkenin yurttaşları diye bir kavram yok. Bizimleyseniz, biz size her şeyi veririz. Fakat bizden değilseniz kendi kaderinize terk edilirsiniz. Bu yaklaşım bile kafanızın gerisindeki anlayışı, ne kadar demokrasi ve eşitlik anlayışına zıt bir anlayış taşıdığınızı, insanları ne kadar ayrıştırdığınızı ortaya koyuyor. Demokrasi ve insan haklarına önem vermeyen böyle bir anlayışın, topluma eşit hizmet vermek gibi bir eğilimi olabilir mi? Dehşetle izliyoruz. Belediyeleri sadece bir kaynak olarak gören AKP'nin belediyecilik anlayışının Adana’ya vereceği bir şey olamaz. Fakat geçen 6 yılda olduğu gibi, Adana'dan alacağı çok şey olur.

AKP’liler, kendinizi anlatmak için çok uğraşmayın.

Biz sizi Tekel'den, Seydişehir Alüminyum’dan, Demir Çeliklerden, Şeker Fabrikalarından tanıyoruz. Biz sizi bu ülkedeki işsizlikten, Ankara’nın göbeğinde coplanan, üzerine biber gazı sıkılan, Tekel işçilerinden de tanırız merak etmeyin,

Bir de Aytaç Durak'la başlayan, Azim Öztürk'le devam eden belediyecilik anlayışınızı da, sizleri de, AKP'yi de iyi biliriz. Biz sizin, 2004 yılında kasasında 8 trilyon (yeni parayla milyon) lira parayla devraldığınız Seyhan Belediyesi’ni, bugün 101 milyon 384 bin lira kısa vadeli borç yükü altına nasıl soktuğunuzu da biliriz.”