VERGİ+156 TL VERİP YOKLUKTAN GEÇİLİYOR!

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Yap-İşlet-Devret modeliyle yapılan ve toplam 3.2 milyar Avro’ya mal olan Ankara-Niğde Otoyolu'nu Meclis gündemine taşıdı. 

YOLDA TESİS YOK

Ankara-Niğde Otoyolu'nun eksiklerinin iki yıldır bitirilemediğini kaydeden Bulut, “351 kilometre uzunluğundaki geçiş garantili yola akaryakıt istasyonu dışında sadece bir tesis yapılmıştır. O tesis de Ankara sınırları içerisinde yer alan Emirler’de bulunmaktadır. Onun dışında kilometrelerce uzunluktaki otoyolda başka hiçbir tesis bulunmamaktadır” dedi.

VATADAŞ İHTİYAÇLARINI KARŞILAYAMIYOR

Firma tarafından diğer tesisler için “yapım aşamasında” denilmesine rağmen yolda herhangi bir inşaat çalışmasının olmadığına dikkat çeken Bulut, otoyolu kullanan yurttaşların, bir şeyler yiyip içebilmek, dinlenebilmek, temel ihtiyaçlarını giderebilmek için yüzlerce kilometre beklemek zorunda kaldığını kaydetti. 

EKSİKLER GİDERİLMELİ

CHP’li Bulut, 156 TL geçiş ücretiyle pahalı olduğu için birçok vatandaşın kullanmadığı, kullanan vatandaşın da eksikler yüzünden şikayet ettiği yoldaki eksiklerin bir an önce giderilmesini istedi