Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adana İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı, Kocavezir İş Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Gökçe ve işyerlerini su basan bazı esnafları kabul etti.

 

AK Parti il binasın gerçekleşen görüşmede Gökçe ve esnaflar Yağcı’ya, “Sizin bir ağabey olarak devreye girmenizi istiyoruz” dediler.

Çok uzun yıllardır hep aynı konuda mağdur olduklarını ve zararlarını kendileri karşılamak zorunda kaldıklarını söyleyen Kocavezir İş Merkezi esnafı, Büyükşehir Belediyesine bağlı İmar A.Ş. aracılığıyla yapılan hatalı inşaatın cezasını kendilerinin çekmek zorunda bırakıldığını belirterek, yetkililerin somut bir çözüm üretmediklerinden şikâyetçi oldular.

 

Son olayları yakinen takip ettiğini ve esnaftan haklarını daha sakin bir şekilde, kanunlar çerçevesinde aramalarını isteyen İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı, konuyla alakalı olarak Büyükşehir Belediyesi yetkilileriyle görüşmeler yaptığını, sorunun halli için ise epeyce yüksek bir maliyetten bahsedildiğini söyledi.

Ziyaeddin Yağcı, “Bahis konusu bina 1998 yılında size teslim edilmiş. Kanuni itiraz süreniz olan 5 yılın üzerinden de yıllar geçmiş. Tamam, burada bir sorun ve bir mağduriyet var. Önemli olan sizin kanunlar çerçevesinde hareket etmenizdir. Size ilk tavsiyem budur. Siz şöyle olsun, böyle olsun diyorsunuz amma makamlarda oturanlar da istediği gibi harcama yapamaz. Adama hesabını sorarlar. Bir hastalık emaresinde önce durum tespit edilir, ön tetkikler yapılır, hastalık teşhis edilir ve ilaç ile çözüm bulunma yoluna gidilir. Aynı onun gibi bu bina için değişik çözümler üretilmeli, çareler bulunmalı. Bizim Yönetim Kurulumuzda inşaat mühendisleri ve avukatlar var, bizde bu konuyu kendi aramızda değerlendirdik. Bazı fikirler de ortaya çıktı. Kendimizce tespit ettiğimiz olabilecek en makul çözüm önerisini de Büyükşehir Belediyesi yetkililerine ilettik. Tabiî ki onlarda kendi aralarında değerlendirmeler yapıp bizim çözüm önerimize bir cevap verecekler veya başka bir alternatif üreteceklerdir. Bizim beklentimiz ve isteğimiz de bu problemin bir an evvel çözüme kavuşturulmasıdır” şeklinde konuştu.