Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adana İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Zihni Aldırmaz’ın, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde alınan 1/25000’lik plana aykırı imar değişikliği içeren maddeleri yeniden görüşülmek üzere Meclis’e iade etmesini doğru bir davranış olarak değerlendirdi.

Ziyaeddin Yağcı, “Büyükşehir Belediye Başkan vekilimiz doğru olanı yapmıştır. Bu davranışından ötürü kendisini kutluyorum. Bizim arzumuz ve beklentimiz de zaten bu yöndeydi. Bu imar iadesi neticesinde kazanan Adana olmuştur” dedi.

Büyükşehir Meclisinde alınan kararlarla 1/25000’lik planın 5 binlik kısmında imara aykırı değişiklikler yapıldığını belirten Ziyaeddin Yağcı, “Daha bu gündem maddesini ilk duyduğum günden sonra yaptığımız Grup Toplantılarında sürekli olarak ‘Burada bir şeyler dönüyor dikkatli olmamız lazım’ diyerek uyarılarda bulunmuştum. En son yaptığımız Grup Toplantısı da dâhil olmak üzere arkadaşlarla ‘Grup Kararı’ aldık ve ‘bu imar değişikliğine ‘hayır’ diyeceğiz’ dedik. Buna rağmen yapılan son oturumda bu değişiklikler komisyonda maalesef kabul edildi. İmar değişikliğiyle alakalı yaptığımız basın toplantısında ‘Bu hesap yanlış, ‘Yanlış hesap Bağdat’tan döner’ derler, bizde Bağdat’tan dönmesini talep ediyoruz’ dedik. En nihayetinde beklediğimiz oldu, talebimiz karşılandı ve yanlış hesap Bağdat’tan döndü. Döndü dönmesine de, yanlış hesaba neden olanlar, bu yanlış hesabın bir parçası olanlar şimdi ne yapacak? Düşünme ve hesap verme sırası şimdi onlarda’ dedi.

Takındıkları tutumun siyasi bir söylem olamadığını da vurgulayan Başkan Ziyaeddin Yağcı, “Yine aynı basın toplantısında ‘Biz ilkeli bir partiyiz. Bir meclis üyemizin ‘evet’ dediği bir imar değişikliği için partimizin yıpratılmasına asla izin vermeyiz’ demiştim. Bu ilkelerimizden asla taviz vermeyeceğimizi herkes gördü, görmeye de devam edecektir. Biz Adana’nın müşterek menfaatlerini gözeterek davrandık. Takındığımız tutumun neticesi önümüzdeki günlerde daha net olarak görülecektir” açıklamasını yaptı.