Anayasanın tümden değiştirilmesi imkanını, milletin önüne konması gerektiğini söyleyen Saadet Partisi il Başkanı Sıtkı Cengil konuyla ilgili açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
“Her konuda olduğu gibi çok hayati önem arz eden anayasa değişikliğinde de maalesef iktidar ve muhalefet, bilindik tavırlarını bir kez daha tekrarlıyorlar.
İktidar köklü çözüm yerine yama yöntemini tercih ederken, CHP ve MHP’de ortaya hiçbir çözüm önerisi koymadan “Ben her türlü değişikliğe karşıyım” diyor, peki ‘çözüm öneriniz nedir?’ denildiğinde, onu seneye söyleriz diyorlar. Millette ‘Peki senelerdir niye söylemediniz’ diyor
Saadet Partisi olarak Anayasanın tümden değiştirilmesi imkanını milletin önüne konması gerektiğine inanıyoruz ve bu konuda hazırlıklarını yapmış partiyiz. Millete gidilmelidir, bunun için yöntemin ne olacağını, milletimizle çeşitli vesilelerle paylaştık. Bugüne kadar yama yöntemiyle 16 kez Anayasa değişikliği yapılarak 83 madde değiştirildi ancak ihtiyaçlara cevap vermedi. Bu da bizim köklü bir değişiklik önerimizin ne kadar haklı olduğunu ortaya koyuyor. Hükümetin getirmiş olduğu tasarıyı yeterli bulmuyoruz, bu tasarıda düzeltilmesi gereken hususları genel merkezimiz, hükümet yetkilileriyle paylaştı, ancak her şeye rağmen millet menfaatine bir takım düzenlemeler var. Dolayısıyla ‘Bizim dediklerimiz tamamen olmazsa biz yokuz’ gibi bir mantıkla hareket etmiyoruz. Anayasa değişiklikleri referanduma giderse evet oyu kullanacağız. Hükümetin de dayatmadan vazgeçerek toptancılık yerine her maddeyi ayrı ayrı oylatması istikametinde düzenleme yapması gerekir. Efendim halk bunu beceremedi demek, hem halka güvenmemektir ve hem de halkın iradesini istediği gibi yansıtmasına engel olmaktır, bu bir yerde ipotektir. Onlarca partinin olduğu oy pusulasında kendi partisinin adayını bularak işaretleyen halk, Anayasa oylamasında da aynı feraseti gösterir. Referandum demek zaten halka bu imkanı vermektir.
Siyasilerin, bunların hepsini bir araya getirip tek tablet halinde halka sunmaları demokratik bir tavır değildir. Hele hele sayın Baykal’ın Nuri Alço,  muhabbetleri her şeyden önce millete hakarettir. Sayın Baykal’ın milleti Nuri Alço’nun kandırdığı kızlara benzetmesi, senelerin deneyimli siyasetçisine hiç yakışmadı ve milletten özür dilemelidir”