Aşağıdaki sorularımızın Belediye Başkanı Sayın AZİM ÖZTÜRK tarafından sözlü olarak cevaplandırılmasını 5393 Sayılı Yasanın 26. maddesi uyarınca saygı ile rica ederiz.
25 Mart 2010 Perşembe 13:24

 OLAY:

Belediye Meclisimiz AKP’li üyelerinden Sayın Hayri HAKÖVER, Belediyemiz Hizmet binasında, oda kapısında “Başkan Danışmanı” tabelası olan, 1.Kattaki B-I-119 numaralı iki odayı işgal etmiş vaziyette; sekreter, telefon ve diğer hizmetlerden yararlanmaktadır.

Her ne kadar Belediye kadrolarına atama yapmak, 5393 s. Yasa 38. madde (j)

bendince Sayın Başkanın yetkisinde ise de; 5393 sayılı yasanın 49. maddesi 2. paragrafında  “Birim müdürlüğü ve üstü yönetici kadrolarına yapılan atamalar ilk toplantıda Belediye Meclisinin bilgisine sunulur” denilmektedir.

Sayın Sayın Haköver’in 5393 sayılı yasanın 38. madde (j) bendi uyarınca Sayın Başkan tarafından atanmış ise, şu ana kadar 49. madde gereği bir bildirim Belediye Meclisimize yapılmamıştır.

Sayın Haköver’in oda kapısındaki tabelada “Başkan Danışmanı” yazmakta ise de,  5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununun “DANIŞMANLAR” başlıklı 20. maddesi ile sadece Büyükşehir Belediye Başkanlarına “DANIŞMAN” verilmesi Yasayla düzenlenmiş ve fakat  İlçe Belediye Başkanları için 5393 sayılı kanunda “DANIŞMAN”a dair bir “özel hüküm” yoktur.

Kendileri “Belediye Meclisi Üyesi” olan Sayın Haköver, şayet Belediye kadromuzda “Danışman” veya bir başka şekilde görevlendirilmiş ise bu durum, DANIŞTAY (Birinci Daire Esas no: 2008/1444, Karar no 2009/334) kararı bağlamında değerlendirildiğinde, mevzuata aykırılık görülmekte olup ya Belediye’nin maaşlı çalışanı konumundan, ya da Belediye Meclisi üyeliğinden birisini tercih etmesi gerekir.

Sayın Haköver’in Belediyemizin bir bağlı kuruluşunda çalışması dahi yukarıdaki “İhlal ve Aykırılık”ın tekrarı ve açıkça “Kanuna karşı hile”dir.

 

TALEP:

1)Yukarıda açıklanan durumun Yasa ile nasıl bağdaştırıldığının;

2)Sayın Hayri Haköver, bir başka kuruluştan maaşlı olarak görvli ise; bir başka kurum elemanının Belediye Hizmet binamızda, Belediye Personeli ve Belediye olanaklarından hangi yasal dayanağa istinaden istifade ettirildiğinin; Yararlandığı hizmetlerin bedellerinin Belediyemize nasıl ödeneceğinin,

3)Mezkûr şahsın ücret/maaş ve sosyal güvenlik statüsünün ne olduğunun,

 5393 sayılı yasanın 26. maddesi uyarınca tarafımıza bildirilmesi saygı ile rica olunur

OLAY:

            Yaygın medyada yer alan haberlere nazaran Belediyemizce gerçekleştirilen ve yasalara uygun olmayıp, haksız fiil teşkil eden ile “Daksilleme” işlemi ile “Hazine arazilerinin ziyaı” suretiyle kamu zararı oluşturulmuş bulunmaktadır. Yine iddiaya nazaran bu durum Yargıda derdest bir dava dolayısıyla saptanmıştır.

TALEP:            1) Yukarıda açıklanan durumun Yasa ile nasıl bağdaştırıldığının;

2)  Bu haber ihbar kabul edilip sorumluları hakkında ne gibi bir işlem yapıldığının,

3) Bu durumun ortaya çıkarıldığı dava dosyası itibarıyla yargı mercilerince sorumluları hakkında bir işlem yapılıp yapılmadığının,

4) Seyhan Belediyesi olarak, şeffaflık adına ve halkı bilgilendirmek için  gerçek durum ve sorumluların kamuoyuna açıklanıp açıklanmayacağının,

 5393 sayılı yasanın 26. maddesi uyarınca tarafımıza bildirilmesi saygı ile rica olunur.