Çumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Türkiye’nin tüm kentlerinde ve her alanda yeniden bir yapılanmaya, düzenlemeye ve çağdaş normlara ulaşmaya büyük ihtiyaç olduğunu kaydetti.

Meclis genel kurulunda mimar, mühendis ve şehir plancılarının sorunlarına dikkat çeken Dr. Şevkin, konuşmasının başında Adana’nın Karataş ilçesindeki deniz kazasında hayatını kaybeden balıkçılara Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diledi.

GENÇLERİN ÖNÜNÜ AÇIN!

Türkiye’de yüzbinlerce üniversite mezununun işsizlik nedeniyle ülkesine, milletine faydalı işler yapamadığına işaret eden Dr. Şevkin, genç beyinlerin daha çağdaş bir Türkiye’nin oluşumuna büyük katkı sunacağını, bu nedenle önlerinin açılması gerektiğini ifade etti.

ZAMANI GELDİ VE GEÇİYOR!

Kentleri güvenli hale getirmek, depremlere ilişkin önlemler almak, kentsel dönüşümü amacına uygun gerçekleştirmek, yer altı zenginliklerini çevreye zarar vermeden insanlığın kullanımına sunmak, yerüstü sularını faydalı hale getirmek, doğal olayların afete dönüşmesini önlemek, tarım alanlarında, hayvancılıkta, kentleşmede atılım sağlamak için inşaat, jeoloji, jeofizik, çevre, maden, ziraat, makine, elektrik, elektronik, gıda, endüstri, fizik, kimya, harita, orman, su ürünleri mühendisleri, mimar, içmimar ve şehir plancılarına büyük ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Dr. Şevkin, “Ülkemizi çağdaş geleceğe hazırlayacak, yüzbinlerce mimar, mühendis ve şehir plancısı dinamik bir şekilde beklemektedir. Yüksek puanlar alan pırıl pırıl gençlerimizi mülakata dayalı değil liyakat esası ve KPSS puanlarıyla kamuda görevlendirmenin zamanı gelmiş ve geçiyor” diye konuştu.