MHP Genel Başkan Yardımcısı Recai Yıldırım, ''Türk kadının öncelikli sorununun işsizlik ve yoksulluk olduğunu'' söyledi.

Yıldırım, ''8 Mart Dünya Kadınlar Günü'' dolayısıyla Seyhan Otel'de düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, ''ülkenin sıkıntılı bir süreçten geçtiğini, suni gündemler oluşturulduğunu'' savundu.

Türk kadınının öncelikli sorununun işsizlik ve yoksulluk olduğunu savunan Yıldırım, ''İşsizliğin acısını herkes yaşıyor ancak kadınlarımız, annelerimiz bu acıyı yüreklerinde hissediyor'' dedi.

Yıldırım, ''ülkenin sinir uçlarıyla oynandığını ve ana muhalefet lideri Deniz Baykal'ın, gözaltına alınan komutanlar hakkındaki yorumlarına katıldığını'' belirterek, ''Kurumlar birbirine düşmüş durumda. Ülkede yalnızca Cumhurbaşkanı ve Başbakan kavgalı değil. Ana muhalefet lideri Deniz Baykal ne kadar doğru söylüyor. Ülkemizde bir savcı başka bir savcıyı tutukluyor. Bu dünyanın hiçbir yerinde görülmemiştir'' dedi.

''Her hafta bir plandan bahsedildiğini, olmayan bir darbenin soruşturulduğunu'' savunan Yıldırım, şöyle devam etti:

''Bunları yapıncaya kadar 28 Şubatı sorgulayın. Karanlık merkezlerin ürettiği bir darbe planıyla uğraşılıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri beş paralık ediliyor. Toplum çatırdıyor, sosyal yapı çatlıyor. Milletimiz içinde bulunduğu gelişmeleri çok iyi takip etmeli. Bu nedenle ilk genel seçimlerin bu millet için büyük önemi var. Bu seçim ülkenin kader seçimi olacak. Bu seçimde, hükümetin mutlaka görevden uzaklaştırılması gerekiyor.''