2B kapsamındaki 473 bin hektar arazinin orman köylüsüne bedelsiz veya cüzi bir rakamla satışı için çabaladıklarını, AKP hükümetinin ise bu çağrılara kulak tıkadığını vurgulayan Yılmaz, “15 milyar lira topladınız. Orman köyleri gördü mü bu parayı? Nereye gitti bu paralar? Köylere verilseydi, bugün bir çok sorun çözülürdü. Bu insanlarımızın yerinde kalkınması sağlanırdı” dedi.

MHP, SAİMBEYLİ VE FEKE’YE ÇIKARMA YAPTI
Seyfettin Yılmaz, seçim kampanyası kapsamında Saimbeyli ve Feke ilçelerinde esnaf ziyaretlerinde bulundu, vatandaşlarla kucaklaştı. MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Feke Belediye Başkanı Şahin Gökçe, milletvekili adayları ve teşkilat yöneticileriyle birlikte il olarak Saimbeyli’ye çıkarma yapan Seyfettin Yılmaz, hemşehrilerinin yoğun ilgisiyle karşılandı. Esnaf ziyaretlerinde işyeri sahipleri ve vatandaşlarla tokalaşan Seyfettin Yılmaz, 7 Haziran seçimlerinde MHP’ye destek istedi. Yılmaz ve Baş ile beraberindeki milletvekili adayları, gençlerin ‘selfie’ isteğini gerçekleştirip, Bozkurt selamıyla objektiflere gülümsedi. 

YAYLALARA YEREL HİZMET ATAĞI
Seyfettin Yılmaz, daha sonra Feke Belediyesi’nin organize ettiği toplantıda muhtarlarla buluştu. MHP heyeti ile birlikte Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar da muhtarlara bölgede yapılan hizmetler ve ihalesi gerçekleştirilen projelerle ilgili bilgiler verdi. Muhtarlar, büyükşehir ve ilçe belediyesi ile ASKİ hizmetlerinden memnuniyet duyduklarını dile getirip, teşekkür etti. Başkan Sözlü ise bu yıl yöredeki yaylalarda hizmet atağı başlattıklarını, Ramazan ayı öncesinde Göller Yaylası’na kaliteli içme suyu ulaştıracaklarını müjdeledi.
‘KÖYDEN MAHALLEYE DÖNÜŞÜNCE 17 ADET EK VERGİ GETİRDİLER’
Seyfettin Yılmaz ise konuşmasında büyükşehirden ‘bütünşehir’e geçiş yasasının Oslo görüşmelerinde PKK’ya verilen sözün sonucu olduğunu vurguladı. Bütünşehir yasası çıktığı tarihten itibaren 5 yıl sonra mahalleye dönüştürülen köylerde 17 adet ek vergi alınacağını kaydeden Yılmaz, “Bugün büyükşehir belediyemizden ciddi hizmet bekleniyor. Eskiden bin 400 kilometrekareye hizmet veren Adana Büyükşehir Belediyesi bugün 14 bin kilometrekareye hizmet üretmeye çalışıyor. Yani 10 katı büyüyen bir hizmet ağı var. Yasayı çıkarırken, bunun altyapısını yaptınız mı? Yapmadınız. Ödeneğini veriyor musunuz? Vermediniz. Metroyu devralacaktınız, aldınız mı? Almadınız. Ama arkadaşlarımız hiçbir zaman mazeretlerin arkasına sığınmıyor. Ben inanıyorum ki. seneye bugün buralarda buluştuğumuzda köylerimizin sıkıntılarının hemen hepsinin bittiğini göreceğiz” dedi. 

‘2B GELİRİYLE ORMAN KÖYLÜSÜ YERİNDE KALKINIRDI’
MHP olarak insanların doğduğu yerde mutlu olmalarını amaçladıklarını, yerinde kalkındırma yapısını 7 Haziran seçimlerinden iktidar olarak çıktıktan sonra hayata geçireceklerini ifade eden Yılmaz, orman vasfını yitirmiş hazine arazilerinin satışından sağlanan 15 milyar lira parayı sorguladı.
473 bin hektar 2B arazisinin satışından sağlanan paranın orman köylerinin sorunlarının çözümlenmesi için kullanılması gerekirken, AKP iktidarının bunu yapmadığını anlatan Yılmaz, şunları söyledi:
”2B arazilerinin satışıyla ilgili düzenlemeler yapılırken, defalarca Meclis kürsüsünden konuştum. Bu araziler köylülerin, bu insanlar buralara büyük emekler verdi, çileler çekti. Ya bedelsiz verin, ya da çok cüzi bir miktarla köylülere verilim dedik. Ama ne yaptılar? Tuttular, satışa çıkarıp, 15 milyar lira para topladılar. Gördü mü Saimbeyli’nin orman köylüleri? Soruyorum buradan… 15 milyar lira paradan size düşen bir şey var mı? Bas bas bağırdık, ama duymazdan geldiler. Nereye gitti bu paralar? Bu kaynak orman köylerine harcansaydı, bugün birçok sorun çözülmüş olurdu. Ama yapılmadı hiç biri. Bunları görmeniz lazım. Dinimizde en büyük günah kul hakkıdır. Kime verdiler? Çıksınlar açıklasınlar. İslami değerler üzerinden siyaset yaparak milletin duygularını istismar etmeye kimsenin hakkı yok.”