Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekilleri Ayhan Barut, Orhan Sümer ve Dr. Müzeyyen Şevkin, Adana'nın Yüreğir İlçesi'ne bağlı Şehit Erkut Akbay Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında evleri yıkılacak olan yurttaşların mağduriyetinin giderilmesini istedi. Mahalle sakinleriyle buluşup sorunlarını ve taleplerini dinleyen CHP'li Milletvekilleri, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'u sorumlulukla hareket etmeye, mağduriyeti önlemeye çağırdı. Yaşadıkları evlere ve arsalarına çok düşük kamulaştırma bedeli belirlenen mahalle sakinlerinin kentsel dönüşüm projesi ile daha da mağdur edildiğini aktaran CHP Milletvekilleri, dar gelirli yurttaşların daha fazla borç yükü altına sokulmasına tepki gösterdi.

TEDİRGİN YURTTAŞLARLA BULUŞTULAR

6 bin kişiyi ilgilendiren, 20 Ağustos 2020 tarih ve 2848 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararı ile riskli alan ilan edilen Adana'nın Yüreğir ilçesine bağlı Şehit Erkut Akbay Mahallesi'ne giden CHP Adana Milletvekilleri Ayhan Barut, Orhan Sümer ve Dr. Müzeyyen Şevkin, halkla bir araya gelip geniş katılımlı toplantı düzenledi. CHP Yüreğir İlçe Başkanı Bülent Öğrü, Kadın Kolları Başkanı Hürühan Erkek, Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım, ilçe yöneticileri, meclis üyeleri ve Mahalle Muhtarı Selahattin Kılıç ile yüzlerce mahalle sakininin ilgi gösterdiği toplantıda yaşanan sorunlar, yurttaşların beklenti ve istekleriyle çözüm önerileri konuşuldu.

MAHALLE SAKİNLERİNE SESLENDİLER

Mahalle sakinlerini dinleyen ve isteklerini not alan CHP Milletvekilleri, her zaman halkın yanında olduklarını belirterek mağduriyete karşı çözüm bulunması için seferber olmaya devam edeceklerini belirtti. Katılımcılara seslenen CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, "Sizlere evinizden çıkın diye tebligat geldi. Sorununuzu kamuoyunun gündemine getiririz ve ilgili makamlara iletiriz. Burada bir bedel biçilmiş, ev istemeyene bu bedel, isteyene ev veriliyor ama sizi 20  sene borçlandırıyorlar" dedi.

Halkın çaresiz ve sahipsiz olmadığını söyleyen CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut ise "Sizin yanınızda olduğumuzu, bu sorunu meclise, bakanın kendisine, gerekirse Cumhurbaşkanına kadar iletmek bizim boynumuzun borcudur. Geçtiğimiz günlerde diğer arkadaşlarımızla bu konuyu konuştuk" diye konuştu.

Kentsel dönüşüm projesinin mağduriyet yarattığını belirten CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer de, "Devletin burada yapması gereken şey vatandaşını korumaktır. Elazığ’da da depremden sonra vatandaşın 800 metre arsasını ve 5 katlı evini almışlar, 50-60 metrekarelik 3 daire vermişler. Şehit Erkut Akbay Mahallesi’nde de yapılmak istenen bu. Gerekirse tüm belediye başkanlarımızı mahalleye davet ederiz ve ne gerekiyorsa onu yaparız" şeklinde konuştu.

Milletvekillerine sorunlarını anlatıp taleplerini ileten mahalle sakinleri de, "Evlerimizi gasp ediyorlar. Hiçbir karşılık vermiyorlar. Resmi bir belge yok. Cumhurbaşkanı kararnamesi diye bir belge gönderildi. Bize diyorlar ki; bir ay içerisinde evlerinizi terk edin. Tebligatları da kapılarımıza astılar” açıklamasında bulundu.