DEVA Partisi Yüreğir ilçesi 1.Olağan Kongerisine İlçe Başkanı Hamza Milli seçildi. Hamza Milli listesindeki Yönetim Kurulu 20 asil 10 yedek listeden oluştu.


Kongrede seçim öncesinde bir konuşma yapan Kurucu İlçe Başkanı Hamza Milli şöyle konuştu;


'Mevcut iktidarın yıllardır ülkeyi getirdiği durum aşikardır. Ben de ülkesini seven bir vatan evladı olarak ülkenin düştüğü durumu görüyor ve üzülüyordum. Bir taraftan da üzülmek yetmez, bu ülke için, yarınlar için bir şeyler yapmamız gerekli, elimizin taşın altına koymamız gerekli diye düşünüyordum. Maalesef siyasi anlamda beni heyecanlandıracak bir siyasi parti veya oluşum yoktu.
Sayın Genel başkanımız Ali Babacan liderliğinde kurulan Deva Partisi milyonlarca vatandaşımız gibi bana da umut ışığı oldu. Adana İl Başkanlığına Sadullah Kısacık başkanımız gibi Adanalılarca sevilen ve sayılan bir ismin gelmesi Deva partisine olan inancımı daha da pekiştirdi. Ben de Adana’mıza ve ülkemize Deva olacak kadrolar içerisinde yer almak istedim.

Başta başkanımız Sadullah Kısacık, kurucu heyet üyelerimiz ve genel merkez yöneticilerimizin tensipleri ile il yönetim kurulu üyeliği ve daha sonra il başkan yardımcılığı görevine getirildim. İl Yönetim kurulu üyelerimiz ile birlikte 6 ay görev yaptım. Daha sonra yine il başkanımız ve il yönetim kurulu üyelerimizin teveccühü, genel merkezimizin tensipleri ile Yüreğir ilçe başkanlığı görevine getirildim. Bu göreve gelmemde tüm il yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımın ortak isteği ve iradesi vardı. Bu ortak istek benim için gurur vesiledir. Bu nedenle il başkanımıza ve tüm il yönetim kurulu üyelerimize teşekkür ederim. İl Yönetimimizin ve genel merkez yöneticilerimizin gösterdiği bu ortak iradeye layık olmak için teşkilatımla birlikte var gücümle çalışmaya söz veriyorum.

İlçe yönetim kurulunu oluşturduğumuz günden bugüne yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızla çok sıkı bir çalışma yürüttük, Yüreğir’in tüm dinamiklerini ziyaret edip Yüreğir’in sorunlarını yerinde tespit etmeye gayret gösterdik, Yüreğir’in nabzını tutmaya çalıştık. Yüreğir’li hemşehrilerimizin iyi ve kötü gününde yanlarında olamaya çalıştık. Yüreğir’li hemşehrilerimize en iyi şekilde hizmet verecek ilçe binamızı hazır hale getirdik.

Bugün 1. Olağan ilçe kongremiz ile birlikte yeni bir döneme daha giriyoruz. Adana’nın en fazla nüfusa sahip 2. İlçesi olarak üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız. Yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızla birlikte yarından itibaren mahalle mahalle , kapı kapı gezip deva partisini ve genel başkanımız Ali Babacan’ı yüreğirli hemşehrilerimize anlatacağız. Üye sayımızı her geçen gün daha da arttırıp deva damlalarını çoğaltacağız. Allah’ın izni ile Deva partimizi Yüreğir’de 1. Parti yapacağız.

Bu vesile ile 1. Olağan kongremize katılarak bizleri onurlandıran tüm misafirlerimize tekrar teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum. 

Kongrede kayıtlı 273 delegenin 148 oyunu alarak Hamza Milli İlçe Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri belirlendi.