MUHAMMET ERGİNKARA "YANLIŞTAN DÖNÜN"

Mustafa Akdağ'ın net biçimde Alevi inancına kürettiğini öne süren Erginkara, AK Parti Yüreğir İlçe Başkanlığını yanlıştan dönmeye davet etti.

Muhammet erginkara yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi;

MUSTAFA AKDAĞ, GADİR HUM BAYRAMINDA ALEVİ TOPLUMUMUZUN İNANCINA AÇIKÇA KÜFRETMİŞTİR...
Bizlerin en büyük bayramı olan kardeşliğin, barışın, huzurun, birlik ve beraberliğin ele alındığı Gadir Hum Bayramı’mızda Alevi toplumumuza yönelik, ”Şerefsiz! Hz. Ebu Bekir, Osman ve Ömer’e küfür edilmeye başlayarak, Müslümanlar arasında fitne, fesat ve ayrılık tohumlarının atıldığı güne bayram diyorsun. Müslümanların bayramı Kurban’dır. Fitne ve fesadın sahibine de gününe de lanet olsun” ifadelerini paylaşan bir mezhepçi, ayrıştırıcı, bölücü zihniyete AK Parti Yüreğir İlçe Başkanlığı’na atanan Necip Fazıl Cengil, oluşturduğu yönetimde yer veriyor. 
Akdağ’ın bu paylaşımları kamuoyunda geniş yankı bulmuş, sivil toplum kuruluşları ve Adana Barosu ile siyasi partilerin tepkilerinin ardından dönemin AK Parti İl Başkanı Fikret Yeni, ”Bu konuda sorumsuzca beyanda bulunan şahıs hakkında teşkilat olarak partimizin disiplin kurullarını derhal harekete geçirerek tüzüğümüzde belirlenmiş cezanın uygulanması sürecinin başlatılmış olduğunu kamuoyu ile paylaşmak isterim . Bu ifadeler partimizin görüşleri ile asla bağdaşamaz ve kabul etmemiz mümkün değildir” diyerek disipline verildiğini duyurmuştu. Şimdi ise ödüllendirilmekte. Bu nasıl bir iş anlamak mümkün değil? 
Aynı tarihte Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma da başlatılmıştı.
Ak Parti Yüreğir teşkilatının bu yanlıştan bir an önce dönmesini yoksa söylenen hiç bir kardeşlik söyleminin önemi kalmayacağını belirtmek isterim...
Muhammet ERGİNKARA