CHP Grup Sözcüsü Berfu Salıcı Yakıt, AKP Grup Sözcüsü Yalçın Limoncu ve MHP Grup Sözcüsü Devlet Korkutan yaptıkları gündem dışı konuşmalarda çocuklara, yaşlılara ve kadınlara sahip çıkılması gerektiğini belirtirken, AKP Grup Sözcüsü Limoncu Gizem Akdeniz’in adının Seyhan’da bir parkta yaşatılmasını önerdi.

AKINCI: İDAM CEZASINA KARŞI ÇIKMAMIZ GEREKİYOR

CHP’li meclis üyesi Av. Yusuf Akıncı ise Gizem Akdeniz’in hunharca katledilmesinin ardından kamuoyunda idam cezasının geri getirilmesi yönündeki tartışmalara değindi. İdam cezasının hep cuntalara yaradığını belirten Av. Akıncı, idamların kin ve nefret tohumları ektiğini söyledi.  Adnan Menderes, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının cunta dönemlerinde idam edildiğini ancak hiçbirinin fikirlerinin yok edilemediğine dikkati çeken Av. Akıncı, “İnsanlık dışı olan idam cezasına karşı çıkmamız gerekiyor. İdamı insanlık onuruyla bağdaştırmak mümkün değil” diyerek Mısır’da verilen idam kararlarına da tepki gösterdi.

Başkan Zeydan Karalar da Gizem Akdeniz için gerçekleştirilen yürüyüşte yaptığı konuşmadan kısa bir bölüm aktarıp Gizem Akdeniz konusundaki duyarlılıklarından dolayı meclis üyelerine teşekkür etti.

KOMİSYONLARDA İSTİFALAR

Gündem dışı konuşmaların ardından gündem maddelerine geçildi. Kanunlar Komisyonu’ndan istifa eden CHP’li Meclis üyeleri Av. Yusuf Akıncı ve Av. Ali Aydoğan’ın yerine CHP’li Elif uzun ve Mehmet Adıgüzel seçildi.

İnsan Hakları Komisyonundan istifa eden MHP’li Meclis Üyesi Ercan Afşar’ın yerine Nurol Feda İnep, seçilirken, Arge komisyonunda İnep’ten boşalan yere de Ercan Afşar seçildi.

GAYRİMENKUL KOMİSYONLARINA ÜYELER SEÇİLDİ

2013 yılına ait kesin hesap müşterek komisyona havale edilirken, Seyhan Vergi Dairesi Başkanlığı Gayrimenkul Satış Komisyonu üyeliğine CHP’li Elif Uzun, Adana Vergi Dairesi Başkanlığı gayrimenkul komisyonu asil üyeliklerine Ertan Karaoğlu ve Ercan Afşar, yedek üyeliklere de Elif Uzun ve Vakkas Kutlu seçildi.