Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Yusuf Baş, “Adana’da üç büyük parti arasında oyunu artıran tek partiyiz” dedi.
SEÇİM SONUÇLARINI DEĞERLENDİRDİ

Yusuf Baş, seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“Kuşkusuz ki bu seçimde de adil bir süreç yaşanmadı. Siyasi iktidar partisi her zamanki gibi devletin tüm imkanlarını sonuna kadar kullandı. TRT televizyonları ve radyoları, kamu kurumları ve bunların uhdesinde bulunan bütün iletişim araçları, Bakanlıklar, valilikler, kaymakamlıklar, müftülükler, eğitim ve Emniyet kurumları, okullar ve daha sayamadığımız nice resmi, yarı resmi kurumlar, yardım fonları siyasi iktidarın emrinde kullanıldı. Ve hepsinden önemlisi bütün bunlara AKP’nin eş başkanı gibi çalışan Cumhurbaşkanı ve devletin en üst seviyedeki imkanları eklendi. Adalet, hukuk, hakkaniyet gözetilmedi. Centilmenliğe riayet edilmedi. Hile, şaibe kuşkusu bu seçimde de ağır bastı.”

AKP’DEN SONRA CHP DE HDP’YE DESTEK VERDİ

Baş şöyle devam etti:

”Dün gerçekleştirilen seçimde ortaya çıkan sonuç, elbette bir çok yönleriyle irdelenebilir. Ama şu net olarak görülmüştür ki; Türkiye genelinde siyasi iktidar partisi AKP erimiş, CHP az bir kayıpla yerinde saymış, MHP ise üçte bir oranında oylarını artırmıştır. Bölücü terör örgütünün siyasi uzantısı olduğunu gizlemeyen ve AKP’nin besleyip büyüttüğü HDP ise, bu sefer CHP’nin de desteğini alarak Meclis’e taşınmıştır. Atatürk’ün izinden giden CHP’ye gönül vermiş vatandaşlarımız kuşkusuz bunu değerlendirecektir.”

YIKIM SÜRECİNİ YAŞATAN AKP YIKIM SÜRECİNE GİRDİ

Baş “7 Haziran sonuçlarıyla Türk milleti; AKP ile özdeş hale gelen kutuplaşma, bölme, baskı ve dayatma politikalarını, adaletsizliği, rüşveti, yolsuzluğu, hukuksuzluğu kabul edemeyeceğini bildirmiştir ve ‘artık yeter’ demiştir. Aynı sonuçla AKP, 13 yıldır tek başına iktidar sultasını kaybetmiştir. Türkiye’ye yıkım projesini reva gören AKP’nin kendisi yıkım sürecine girmiş ve yolun sonu görünmüştür.” ifadesini kullandı.

CHP’YE GÖNÜL VEREN MİLYONLAR YOL AYRIMINA GİRECEKTİR

Baş, “CHP’nin ise belki de önceden kurgulanan koalisyona girme hevesi dikkat çekicidir. Yıkım sürecine dışarıdan destek veren CHP’nin şimdi AKP-PKK-HDP üçlüsünün yıllardır devam eden koalisyonuna ortak olma çabası düşündürücüdür. CHP’nin ‘yürütme’ye ortak olarak melun hedefe hizmet için gönüllü görünmesi, Atatürk’e asla ihanet etmemiş, ‘Tek vatan, tek millet, tek bayrak’ ilkesinden asla vazgeçmemiş, CHP’ye gönül vermiş milyonları yol ayrımına getireceği kuşkusuzdur.” şeklinde konuştu.

MHP ADANA’DA OYLARINI ARTIRDI

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş, “Adana özelinde ise AKP ve CHP oy kaybederken partimiz Milliyetçi Hareket oylarını artırmayı başarmıştır. 2011 milletvekilliği genel seçimlerinde yüzde 37.45 oy alan AKP bu seçimde yüzde 29.90’a, CHP 30.81’den yüzde 28.80’e gerilerken Milliyetçi Hareket Partisi 2011’de aldığı yüzde 20.36 oranındaki oyunu yüzde 23.40’a yükseltmiştir. Bu sonuçla üç büyük parti arasında Adana’da oylarımızı artırmış tek parti olmamıza rağmen, bunu yeterli görmüyoruz. Daha çok çalışmamız gerektiği mesajını almış bulunuyoruz.” diye konuştu.

TERCİHE SAYGI DUYMAK ZORUNDAYIZ

Yusuf Baş “Sonuç ne olursa olsun, milletimizin tercihine saygı duymak zorundayız. Demokrasiye olan bağlılığımız, milli iradeye olan güvencimiz bu saygıyı gerektirmektedir. Sonucun ülkemize, milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bu vesile ile; bizden desteğini esirgemeyen bütün vatandaşlarımıza, il divan heyetine, il yönetimine, bütün teşkilatlarımıza, milletvekili adaylarımıza, aday adaylarımıza, belediye başkanlarımıza, Ocak başkanlarımıza, belediye meclis üyelerimize, kadın kollarımıza, sivil toplum örgütlerine ve bu dava için ter döken bütün gönül erlerine, isimsiz kahramanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.