MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin kararıyla Kenan Evren Bulvarı’nın adının ‘Devlet Bahçeli’ olarak değiştirilmesine yönelik tepkiler karşısında suskunluğunu bozdu. Baş, önce ülkenin içinden geçtiği sürece dikkat çekerek şunları söyledi:

“Ülke ve millet olarak çok nazik bir dönemden geçiyoruz. Daha, melun darbe girişimin izleri silinmedi. Terör her gün can alıyor. Ülke yangın yerine dönmüş, her gün askerimiz, polisimiz, vatandaşlarımız alçakça katlediliyor, sınırımızda ve ötesinde can pazarı yaşanıyor. 15 Temmuz ihanet kalkışması gibi bir şerde hayır aranan süreçte Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Sayın Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli başta olmak üzere toplumun hemen tüm kesimlerini temsil eden taraflarla ortak ve güzel bir iklim oluşturulmuştur; bu devam etmelidir.”

HEPİMİZE SORUMLULUKLAR DÜŞÜYOR

Baş, devamla “İşte böyle bir dönemde, böyle bir iklimde; başta siyasi iktidar temsilcileri olmak üzere hepimize önemli sorumluluklar düşüyor. Ama nedense; Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nin almış olduğu kararla, darbeci Kenan Evren’in adını taşıyan Bulvarın ismi ‘Devlet Bahçeli’ olarak değiştirildi diye feveran ediliyor. Bu dil, bu tavır yanlıştır.”diye konuştu.

BAHÇELİ İSMİNDEN ONUR DUYULUR ANCAK

Baş, daha sonra “Oysa; milleti ve Meclisini hedef seçen terörün püskürtülmesi, milli iradeye ve Hükümete sahip çıkılması, milliyetçi ruhu kanatlandırması noktasında meseleye, Atatürk’ten ilham alan basiret nazarıyla bakan, arkasına dönmeyen Sultan Alparslan gibi cesaretle yürüyen; dürüstlük abidesi, devlet namına fedakârlık timsali, demokrasi müdafisi, milletin kara sevdalısı Devlet Bahçeli isminden rahatsız olunmaz; olsa olsa onur duyulur ancak” ifadesini kulandı.

BU SÖZLER, BÜYÜK TALİHSİZLİK

Yusuf Baş “Dolayısıyla; siyasi iktidarın il başkanı ve temsilcisi Sayın Fikret Yeni’nin, Meclisin aldığı karara ilişkin ‘Hukuken yok hükmündeki karardır Devlet Bahçeli ismi. Yanlış. Bu bölmedir, insanları ayrıştırmadır’ şeklindeki sözleri büyük bir talihsizliktir. Bu dil, bu duruş; bu döneme, bu iklime uymamaktadır. Bu tavır, Ankara’da en üst derecede tesis edilen milli birlik ruhuna karşıt bir tavırdır” şeklinde konuştu.

BULVARA SIKIŞIP KALMAKTA YARAR GÖRMÜYORUZ

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş “Milletçe var olma mücadelesi verdiğimiz bir zamanda, çözüm bekleyen bunca mesele arasında Vilayet makamını da meşgul etme ve yıpratma pahasına bir bulvarda sıkışıp kalmayı yararlı görmüyoruz. Ülkemiz ve milletimiz adına büyük fedakârlıklar yaparak önemli bir parçası ve tarafı olduğumuz, Adana’da da canlı tutmaya özen gösterdiğimiz sürece zarar verilmemesini, bu yanlış tavırdan dönülmesini umuyoruz.” dedi.