Konuşmasına, "Bulut bulut köpük köpük Toros Dağları'ndan Çukurova'dan kardeşlik getirdik" sözleriyle başlayan Mete Çelebi, açıklamasının devamında özetle şunları söyledi;

"Adanalılara Allah'ın adamı demişler. Bununla alakalı kısaca bir bilgi paylaşayım, bilenler bilir. Kurtuluş Savaşı'nda mücadele sathında cephede görev yapan askerler, düşman askerleri, cepheye baktığında Adanalıların olduğu yere sakın gitmeyin, orada Adanalılar var onlar 'Tanrı'nın adamları 'Allah'ın adamları diyerek, Adanalılardan korkmuşlardır ve Adanalılar kurtuluş mücadelesinde de sonrasında da bugünde var olduğu her yerde siperin en önünde mücadele etmeye devam ediyor.

Plaka numaramız gibi 1 numarayız. Eleştiride de, haksızlığın karşısında da, kadına şiddetin karşısında da, çevre bilincinde de, özgürlüklerde de, her yer de bir numara olmaya devam edeceğiz. Kimseyi kırmadan incitmeden, kendimizi de, karşımızdaki insanı da eleştireceğiz. Değerli yol arkadaşlarım... Kimsenin şüphesi olmasın, kimsenin kırgınlıkları olmasın. Bakıyorum etrafa boynu bükük arkadaşlarımız var. Başınız dik dursun bu kurultay bir irade sonucu doğmuş, bizler bu iradeye sahip çıkacak insanlarız.

"Zaman boyun bükme zamanı değil"

İradenin verdiği sonuca sahip çıkacağız ve Geleceği Kur adlı kurultayımızla bu muhalefet olarak yapmış olduğumuz son kurultay olup, iktidarı birlikte kuracağız. Size çok kısa bir bilgi daha vereyim. Kendi hayatımla alakalı. Adana'da 2015 yılında gençlik kolları başkanlığına adaylığım esnasında 8 oy almıştım arkadaşlar. O sekiz oyun mücadelesini verdik ve 5 yıl sonra Adana'da Gençlik Kolları başkanı oldum. Demem o ki arkadaşlar, genel başkanlığa aday olup kazanamayan arkadaşlar, zaman boyun bükme zamanı değil.

Ben gençlik mücadelesinin 1923'ten 68'e 68'den 80'e 80'den Gezi'ye kadar biliyor ve inceliyor vaziyetteyim. Bunları sizlere tavsiye ediyorum. Bunları mutlaka okuyup inceleyiniz. Biz artık Adalet ve Kalkınma Partisi'nin adını Adalet ve Kalkınamayan Parti olarak tarihe yazacağız, seçimde göndereceğiz ve iktidar olacağız. Beni dinlediğiniz için hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum."