Meclisin yoklama ve bir önceki meclis tutanaklarının oylanmasını ardından gündem dışı söz alan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) grup sözcüsü Ömer Seyfettin Turhan, son birkaç aydan beri bölücü terör örgütünün saldırılarını arttırması ile milletin ağzının tadının iyice kaçtığını belirterek, “Bu bölücü eşkıya Ramazan ayında bile kan akıtıyor. Sınırda bölücü örgüt mensupları ile bir partinin milletvekilleri kucaklaşıyor. Dün yine 10 şehit verdik. Nedir bu acı, nedir bu bitmeyen göz yaşı. Bunun sonu ne olacak. Belediye işleri ve hizmetleri bir şekilde yapılır. Ancak ülkenin bu terör belasından kurtulması daha elzemdir. Biz bu ülke sınırları içinde herkes Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve herkes eşittir. Herkes kardeştir diyoruz. Bin yıllık kardeşliğimizi kimse bozamaz. Her türlü kışkırtmalara karşı uyanık olacağız ve buna gelmeyeceğiz.” dedi.

Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci’de Meclis Başkanı sıfatı ile terör örgütünün amacının belli olduğunu belirterek, bu örgütün asıl amacı toplumda kargaşa, kaos ortamı oluşturmak, toplumu bölmek olduğunu söyledi. Millet olarak birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Başbakan’a terör konusunda verdiği destek çok önemli.Ancak bu birilerini rahatsız ediyor. Bu ülke var olduğu sürece ülke güvenliğini korumak için şehit vereceğiz. Ancak bu bizim canımızı acıtıyor. Bu nedenle terörü ve onun destekçilerini, uzantılarını lanetliyoruz. Şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Yaralı askerlerimize yüce Allahtan acil şifalar diliyorum. Şehit ailelerine de yüce Allah’tan sabır diliyorum.” Diye konuştu.

AK Parti Meclis üyesi Cabbar Konuk’un gündem dışı konuşmasının ardından, meclis gündem maddeleri üzerinde çalışmalarını sürdürdü.