Adanahabermerkezi.com

İlk olarak gerçekleştirilen Belediye Meclis oturumunda 7 madde karara bağlandı. Birliklere üye seçimini içeren Maddelerin 6’sında çoğunluğu elinde bulunduran AK Parti ve MHP’nin istediği adaylar seçildi. Ceyhan Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti üyeliği ise kanun gereği Başkan ve ilgili Daire Başkanı olarak, oylandı ve karara bağlandı.

ASKİ GENEL KURULU’NDAN ABONELERE MÜJDE ÇIKTI

Daha sonra aynı hazirunla ASKİ Genel Kurulu toplantısına geçildi. Başkan Karalar, genel Kurulda bir önceki oturumda, seçim döneminde “Başkan Karalar Suya Yüzde 30 indirim yapacak” iddialarına görüntülerle yanıt verdi. Karalar “Seçim döneminde Belediyenin bütçesinin sıkıntılı olduğunu söylemiştim. Bunun için Suya kademeli olarak Yüzde 30 indirim yapacağımı her gittiğim yerde söyledim. Görüntülerde de ne söylediğim açıkça belli” diyerek değişik mahallelerde yaptığı mitinglerdeki “Suya kademeli yüzde 30 indirim yapacağım” söylemini içeren videoları gösterdi.  Karalar, videoyu “Söylediğim neyse onu yapıyorum” anlamında gösterdiğini belirtti.

Ardından Akıllı sayaç uyguılamasıyla alakalı madde gündeme geldi. Konu hakkında açıklama yapan Karalar “Binlerce kişi, akıllı sayaç yok diye evine işyerine su bağlatmak için abone  olamıyordu. Bu sıkıntıyı aşıyoruz. Ayrıca 360 Lira olan akıllı sayaç yerine TSE garantili uygun fiyatlı bir sayaç abonelere takılabilecek. Böylece abone eskiyen sayacını yeniletirken de fahiş fiyat ödeme zorunluluğundan kurtulacak” dedi.

“31 MART’TAN SONRA İŞE GELMEYE BAŞLAYANLARI TESPİT EDİYORUZ”

Daha sonra bir Meclis üyesinin “23 Haziran’dan sonra işçi çıkışı yapacağınız söyleniyor” sorusuna yanıt veren Karalar, çalışma yaptıklarını ve bu çalışma sonucunu Meclis ile paylaşacağını söyledi. 31 Mart’a kadar işe gelmeyen çok sayıda işçinin olduğunu anlatan Karalar “Bu işçiler 31 Mart’tan sonra Belediyede işe gelmeye başlamış. Bunları tespit ediyoruz. Biz işçi çıkışlarını kesinlikle siyasete bağlamıyoruz. Kimse boş yere Belediyeye yük olunmasını istemez. Bu çalışmayı bitirince Meclise bilgi vereceğiz” dedi.