CHP İl Başkanı Zeydan Karalar, İl Başkan Yardımcısı Hasan Aktaş ve CHP İl Kadın Kolları Başkanı Göksu Günay, Eğitim Sen Adana Şubesi’ni ziyaret etti. Ziyarette konuşan Zeydan Karalar, birlikte düşünülmesi gereken, birlikte hareket edilmesi gereken bir süreçten geçildiğini belirtti. Karalar, “Birlikte çalışmak, bir şeyler üretmek amacıyla buradayız. Eğitim Sen, CHP’ye çok yakın. Türkiye’de son 1 yılda çok önemli süreçler yaşandı. Ancak çalışma hayatı açısından da bundan sonraki sürecin çok zor geçeceği anlaşılıyor. Memurlarla ilgili yeni bir yasa çıkarmaya kararlılar ve bu olursa hepiniz bir anlamda taşeronlaşacaksınız. Öğretmenler de dahil memurların tamamı taşeronlaşacak yeni yasa çıkarsa. Burada hükümetin asıl amacı, şimdiye kadar yıkamadıkları kaleleri yıkmak. Hükümet istediklerini yaparken direnç gösterecek bütün yapıları dağıtıp yok etmeyi amaçlıyor.

Bu süreçte muhalefet partisi olarak üzerlerine düşen görevleri yerine getirmeye hazır olduklarını kaydeden Karalar, CHP’nin sosyal demokrat yapısı nedeniyle yüzünün emeğe dönük bir parti olduğunu söyledi. Karalar sözlerini şöyle sürdürdü: “CHP, ’Emek en yüce değerdir’ diyen bir siyasal partidir. Emek geçmişte belki sadece kol emeği olarak değerlendirilirdi ama günümüzde emek hem beyin, hem kolla çalışanlara yönelik kullanılabilecek bir fiil. Öğretmenlerimizi de emekçi olarak kabul ediyoruz. Elbette biz geniş katmanların sorunlarını çözmeye talip bir partiyiz ama esas itibariyle yüzü emeğe dönük bir partiyiz. Örgütlenmeye karşı değiliz, örgütlü bir toplumdan yanayız. Örgütlü toplumun, siyasal iktidara yapılan yanlışlarda direnç göstereceğini ve onları hatalardan  döndüreceğini biliyoruz. Fakat çalışma hayatında yıllarca mücadele edilerek alınan haklar törpüleniyor, teker teker yok sayılıyor. Dönüşü olmayan bir noktaya varmadan önce hepimiz üzerimize düşeni yapmalıyız.”

Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Kamuran Karaca da, kamu çalışanları açısından,ülkenin siyasi gidişatında kendilerini doğrudan etkileyen olumsuzlukların yaşandığı, yeni yeni uygulamalarla haklarının sürekli budandığı bir süreçten geçildiğini anlatarak,  Bakanlar Kurulu’ndan geçtiğimiz günlerde çıkan karara değindi. Karaca, “ Adı toplu sözleşmeli sendika ama hakem heyetinde kamu görevlilerinin bulunduğu,11 kişilik ekipten altısının hükümet tarafından atanacağı bir tasarı meclis alt komisyonlarına gönderildi. Önümüzdeki günlerde muhtemelen alt komisyonlarda görüşülüp meclis genel kuruluna taşınmaya çalışılacak. İstediğimiz ‘toplu sözleşmeli grevli sendikal hakkın’ verilmesi konusunda ana muhalefet ve diğer siyasi partileri bilgilendireceğiz. Sizden bu konuda destek isteyeceğiz mecliste” şeklinde konuştu.

Şu anda toplu sözleşme ve grev hakkı olmadığı için bir anlamda dernekçilik yaptıklarını vurgulayan Karaca, “ Bugüne kadar yüzde 2 buçuk, 3’lerden öteye giden bir ücret artırımı görmedik. Tabii bu mali haklarla ilgili, diğer haklarla ilgili hemen hemen hiçbir şey elde edilebilmiş değil 10 yıllık süreçte. Bu yasa böyle çıkarsa sendikaları bitirme noktasına götürecektir. Burada CHP’den önemli katkı ve destek bekleyeceğiz. Tüm dünyada grevli toplu sözleşmeli sendikal hak kullanılıyor. Türkiye’de de kamu çalışanlarının hakkıdır. Hükümet son dönemde çıkardığı kanun hükmünde kararnamelerle tüm kesimlerin haklarını gasp ederken, kamu çalışanlarının da haklarını gaspa yöneliyor. 14 Eylül 2011’de çıkan kanun hükmünde kararnameyle okulların 49 yıllığına kiraya verilmesi, satılması, çalışanların da sözleşmeli hale dönüştürülmesi hedefleri var. Mevcut milli eğitim bakanı zaten KİT’lerin satışını planlayan ekibin içindeki bir isim” dedi.