Genç Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü’nün konuğu olan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar Adana’da 32 bin civarında engelli bireyin yaşadığını belirterek, Engelsiz Seyhan ve Adana için çalışacaklarını söyledi. Adana’da yeni bir dönemin başladığını belirtip kentte kavga döneminin sona erdiğini vurgulayan Karalar, “Bundan sonra hep birlikte güzel bir Adana, güzel bir Seyhan ve mutlu bir kent için çalışacağız” dedi.

KARADOĞAN: ADANA’YA ARTI DEĞER YARATIYORUZ

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve CHP İl Kadın Kolları Başkanı Rukiye Çinkılıç, Genç Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü’nün konuğu oldu.  Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, son anda yaşanan acil bir nedenden dolayı kahvaltıya katılamadı.

Genç Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Celal Karadoğan, 4 yıldır engelli ve engelsiz gençlerle yaptıkları çalışmalarla Adana’ya artı değer yarattıklarını söyledi. Faaliyet gösterdikleri alanın daha yaşanabilir hale getirilmesi halinde daha fazla gençle çalışma yapabileceklerinin altını çizen Karadoğan, bu koşulların sağlanması halinde bir yıl içerisinde 5 bin engelli/engelsiz gence hizmet ulaştırma vaadinde bulundu.

“KİMSEDEN MADDİ DESTEK İSTEMİYORUZ”

Hiç kimseden ve kurumdan maddi destek talep etmediklerinin altını çizen Karadoğan, en büyük beklentilerinin Adana için kendinde sorumluluk gören kişilerin yaratılan artı değere sahip çıkması olduğunu belirtti.  Karadoğan, “Seyhan Belediye Başkanımız Zeydan Karalar sağolsun bizi yalnız bırakmadı.  İnanıyoruz ki yeni dönemde hem Çukurova’nın hem Seyhan’ın engelsiz hale gelecektir” diyerek katılımlarından dolayı Zeydan Karalar’a ve Rukiye Çınkılıç’a teşekkür etti.

“BU İŞLERE ÖNEM VEREN, PROJE ÜRETEN BELEDİYE OLMAMIŞ”

Engelli bireylere daha çok özen gösterilmesi gerektiğini dile getiren Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise yakın zamanda Seyhan’ın da Adana’nın da engelsiz hale geleceğini söyledi. Karalar,  “Bu kısa zaman içinde ve kolay olmayacak.  Çünkü bu işlere bugüne kadar önem veren, bu işler için para harcayan, proje üreten bir belediye olmamış. Bu büyük eksiklik.  Daha çok ihtimam gösterilmesi ve engellilere yönelik daha çok hizmet yapılması gerekirdi” diye konuştu.

“ADANA ENGELLİLER AÇISINDAN ŞANSSIZ BİR KENT”

Adana’nın engelliler açısından şanssız bir kent olduğunu ifade eden Karalar, dünyada engelli ortalamasının yüzde 8-10 arasında olduğuna dikkati çekerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Adana’da bu oran maalesef yaklaşık yüzde 15’tir.Yani yaklaşık 32 bin engelli insanımız var. Onların da normal yaşayabilmesi için Adana’yı engelsiz hale getirmek gerekir.  Yeni bir dönem başladı. Biz proje üreteceğiz, kaynak bulacağız. Yavaş yavaş düzelteceğiz.  Hep birlikte güzel bir adana, güzel bir Seyhan ve mutlu bir kent için çalışacağız. Birbirimizin işini zorlaştırmayacağız, aksine kolaylaştıracağız.”

“ADANA’DA KAVGA DÖNEMİ BİTTİ”

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in programında son anda acil bir değişiklik yaşanması nedeniyle gelemediğini belirten Karalar, Çetin’in kendisi adına özür dilemesini istediğini ifade etti. Birlik ve beraberlik mesajları veren Karalar, “O olsa ben olmasam ya da ben olmasam o olsa söylediklerimiz ikimizin söylediğidir. Bundan sonra Adana’da kavga bitmiştir. Seçilen hangi partiden seçilmişse seçilmiştir. Adana için hep beraber çalışacağız” şeklinde konuştu.

“ZİYARETLER ÇALIŞMALARI ENGELLİYOR”

Belediye Başkanlığına seçilmesi nedeniyle kutlama ziyaretlerinin sürdüğünü aktaran Karalar, kimseyi kırmamak istemediklerini ancak ziyaretlerin çalışmalarına engel olduğunu ifade etti. Karalar, “Biz ne kadar çok çalışabilirsek vatandaş bize ne kadar az sıkıntı iletirse inanın biz o oranda fazla proje üretir fazla çalışırız” dedi.