"ZİRAAT BANKASI ÇİFTÇİNİN MALINA GÖZ DİKMİŞ"

Orhan Sümer, “Ziraat Bankası'nın, İflas eden ORA AVM'de tek kalemde batan kredisi: 270 Milyon Euro. Bugünün parası ile: 4 Milyar 800 Milyon Lira Hesap soran: Yok. Hesap veren: Yok, Soruşturma açılan: Yok, Yargılanan: Yok. Buna benzer onlarca örnek Sayıştay Raporlarında da yer alıyor.
20 Milyon lira kredi veriliyor. Kredinin verildiği şirket 28 gün sonra konkordato ilan ediyor. Araştırma yok, soruşturma yok. Oysa iş çiftçiye geldiği zaman hukukun kılıcı keskin bir şekilde çiftçinin boynunda gezmeye başlıyor. Çiftçinin malı Ziraat Bankası tarafından haciz ediliyor” Dedi.

"ZİRAAT BANKASI ÇİFTÇİDEN HACİZ ETTİĞİ TARLADAN PARA KAZANIYOR"

Orhan Sümer, “En yetkili kişiler çıkıp, çiftçinin üretim araçlarına haciz işlemi uygulamıyoruz açıklamalarında bulunuyor. Oysa bu düpe düz yalan. Milletin gözünün içine baka baka yalan söylüyorlar. İş çiftçiye geldiği zaman Ziraat Bankası hiç utamadan traktörlere, ekili biçili arazilere haciz koyduruyor.
43 Dönüm araziye 122 Bin Lira için haciz koyan Ziraat Bankası, Çiftçi Tarlasını geri almak istediğinde 645 Bin Lira istiyor. Bu aymazlığı, bu utanmazlığı artık Milletimiz görüyor. Hesap vakti yaklaşıyor. Tarım emekçisine yapılanların hesabı ilk seçimde mutlaka sorulacaktır.” Dedi

"SARAY İKTİDARINDA ÇİFTÇİ ÜVEY EVLAT"

Orhan Sümer, “Saray İktidarının ekonomi politikaları olduğu gibi tarım politikaları da başta aşağıya yanlış. Zaten birbirlerini tamamlayan işler. Yerli tarım ve çiftçinin desteklenmesi gerekirken sürekli olarak ithal tarıma yöneliyorlar. Tüm sektör buğday fiyatının en az 7.500 lira olması gerekiyor diye bağırırken, iktidar daha düşük fiyat açıklıyor. Seneye ekecek biçecek çiftçi bulamaz hale geleceğiz. Saray İktidarı döneminde çiftçi artık üvey evlat bile değil.” Dedi