Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, siyasilere üslup uyarısında bulunarak, ayrıştırıcı dil kullanmamalarını istedi.  Çukurova Belediye Meclisinin Eylül ayı oturumunun ilk toplantısına başkanlık eden Soner Çetin yaptığı konuşmada üslup uyarısında bulundu. Herkesin üslubuna diline dikkat etmesini isteyen Başkan Soner Çetin, “Toplumu germenin hiçbir anlamı yok. Bütünleştirici bir dil kullanmak lazım. Çukurova Belediye meclisi bu anlamda Türkiye’ye örnektir. Ben bir kez daha hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Siyasilerin ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı bir dil kullandığı zaman neler olduğunun, yaşandığının görüldüğünü örneklerle anlatan Başkan Soner Çetin, “Bunu siyasi parti ayrımı yapmadan söylüyorum. Öncelikle benim mensup olduğum siyasi partinin bir ilçe başkanını buradan kınamak istiyorum. Cumhurbaşkanının mesajı okunurken arkasını dönmek nasıl bir anlayışın tezahürüdür. Böyle bir siyasi nezaketsizlik olmaz. Bu kişinin örgütten tasfiye edilmesi lazım. Bir başka olay ise bir kadının Sayın Genel Başkanımıza tavrı. Buna çok üzüldüm. Allah akıl fikir versin. Senin misafirin oraya gelmiş. Türkiye Cumhuriyetinin Ana Muhalefet Partisi lideri ile konuşmanın üslubuna bakın. Anadolu’da böyle bir anlayış yoktur” şeklinde konuştu.

Başkan Soner Çetin, toplumu kutuplaştırıcı, ayrıştırıcı anlaştın uzak durulması gerektiğini belirterek, şöyle devam etti:

“Biz niye bir araya gelemiyoruz. Geçmişte liderler bir masanın etrafında oturur, görüşlerini açıklar, birbirlerini saygılı şekilde dinlerdi. Bugün de Türkiye’nin buna ihtiyacı var. Belki de Çorum’da o kadını böyle düşündürmeye siyasilerin üslubu itiyor. Bu nedenle hepimiz dikkatli olmalıyız.”

Meclis toplantısında CHP Grup Başkanvekili Abeydullah Kolcu, İYİ Parti Grup Başkanvekili Nevzat Hız, AK Parti Grup Başkanvekili Recep Özdemir ve CHP’li Zihneti Emre 30 Ağustos Zafer Bayramı ve 1 Eylül Dünya Barış Günü ile ilgili birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından yapılan oylamada gündemdeki maddeler oy birliği ile kabul edildi.