Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin (IOC) himayesinde ve "Herkes İçin Spor" temasına uygun olarak düzenlenen yarışlar bu sezon "2 Kıta 1 Yarış" sloganıyla 20 Temmuz Pazar günü İstanbul boğazında gerçekleştirilecek "26. Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışları” için İstanbul, Ankara, İzmir ve Adana illerinde seçmeler yapılacak.

Yüzücü güvenliğinin ön planda tutulması nedeni ile her yıl Yürütme Kurulu tarafından belirlenen kısıtlı katılımcı sayısına, bu yıl da kayıt günü bitmeden ulaşıldı.  51 ayrı ülkeden başvuru yapan 800’ü aşkın yabancı aday olmak üzere toplam iki bin 500’ü aşkın başvuru yapıldı. Türk ve yabancı kontenjanı bin 700 kişi olarak sabitlendi. Yoğun başvurular nedeniyle Boğaziçi Komisyonu başvuraları 15 Nisan Salı günü durdurmak zorunda kaldı.

-MÜSABAKALARI MEDYA ORDUSU İZLİYOR-

Yarışlar her yıl ulusal ve uluslararası  geniş bir medya ordusu tarafından izlenmekte, gazete sütunlarında ve televizyon ekranlarında geniş yer bulmaktadır.

-ADANA SEÇMELERİNE BÜYÜK İLGİ-

İstanbul Boğazı’nda Anadolu yakasında Kanlıca İskelesi’nden startı verilecek yarışlar, Avrupa yakasında Ortaköy Kuruçeşme’de tamamlanacak. Y arışa katılmak için İstanbul’dan başvuranlar arasından seçmeler 24-25 Mayısta, Ankara’da ise 1 Haziran Pazar günü tamamlandı.  

Boğaziçi Komisyonu üyelerinden Celal Porsun ile Emir Kuzu’nun gözetiminde Adana ve çevre illerden gelecek yüzücü adayları, 8 Haziran Pazar saat 13:00’de Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Özdemir Sabancı Kapalı Yüzme Havuzu’nda  seçmelere katılacaklar. İzmir seçmeleri ise  15 Haziran Pazar günü yapılacak.