Kontrollü oynayan Adana Demirspor 28. dakikada Rassoul, 30. dakikada Pa Dibba'nın golüyle ilk 30 dakkada skoru 2-0'a taşıdı. 51. dakikada Volkan Şen skoru 3-0'a taşıdı. Giresunspor 67'de Landel ile skoru 3-1'e getirdi. 70'te Hamido Traure skoru 4-1'e getirse de 80. dakikada Rusescu skoru tayin eden golu attı. 4-2

SON MAÇLARDA DİKKATLİ OLUNMALI

Murat Berhun

Adana Demirspor rakibi Giresun'u yendi. Ancak Osmanlıspor'u yendiği gibi sıkıntılı bir süreci yaşayarak 3 puanı aldı. Osmanlı maçında Adil'in sorumsuzca yaptığı hareket nedeniyle Adana Demirspor puan kaybedebilirdi. Bu ders olmalı ve bu maçta önlem alınmalıydı. 

Ancak gördük ki, yaşananladan ders alınmamış gibi duruyor. Kazanılan penaltıyı kullanan Volkan Şen, takım oyunundan uzak kişisel oyununu sürdürünce kural hatası nedeniyle attığı penaltı iptal edildi. Volkan iyi futbıulcu. Ancak bu tür davranışları nedeniyle bugün Milli takımda değil, Fenerbahçe'de değil. Volkan, 90 dakikayı çıkaramıyor. İknci oyuna diri bir güç olarak girse çok katkısı olacak ama!?

 Ayrıca daha büyük bir sorunumuz var.

Adana Demirspor maçları zor da olsa kazanıyor. Güzel bir olay.

Ancak, Hocanın oyuna çok geç müdahale etmesi zamanlamayı doğru tercih etmemesi ciddi bir sorun. Adana Demirspor 3-0 önde Giresun bastırıyor, ben de tribünde bastırıyorum. "5 oyuncu değişikliği hakkın var. Giresun bastırıyor. Bir oyuncu değiştir. Oyunu soğut, fıtbolcuara oyuncu değişikliğiyle 'Ben Buradayım'de " diyorum. Kendim dinliyorum. Sonra gol yeniyor, oyuncu değiştiriliyor. Sonra yine oyun kilitleniyor, gol yiyoruz, yine oyuncu değişikliği yapılıyor. 

Hoca iyi niyetli olduğu belli. Ancak oyuna müdahale konusunda ciddi eksiğimiz var. 

Bu sıkıntıyı Erzurum maçı öncesi en azından beyinlerde bitirmeliyz.

***

Stat: 5 Ocak Fatih Terim

Hakemler: Mustafa Öğretmenoğlu, Mehmet Kapluhan, Mehmet Emin Tuğral

Adana Demirspor: Kurtuluş Yurt, Mehmet Uslu, Mitrovic (Dk. 80 Tayyib Talha Sanuç), Okan Alkan, Rassoul, Aosman (Dk. 80 Sinan Kurt), Volkan Şen (Dk. 74 Berk Yıldız), Hamidou Traore, Hasan Kılıç, Mehmet Akyüz (Dk. 89 Kone), Pa Dibba (Dk. 89 Tevfik Altındağ)

Giresunspor: Metin Erol, Muhammed Bayır, Numan Çürüksu, Landel, Ahmet Kesim (Dk. 39 Murat Akça), Milinkovic (Dk. 46 Ahmet İlhan Özek) , Del Valle (Dk. 66 Muhayer Oktay), Rusescu, Mehmet Güven (Dk. 46 Renan Foguinho), Mehmet Taş, Özgürcan Özcan (Dk. 66 Veysel Ünal)

Goller: Dk. 28 Rassoul, Dk 30 Pa Dibba, Dk. 51 Volkan Şen, Dk. 70 Hamidou Traore (Adana Demirspor), Dk. 67 Landel, Dk. 80 Rusescu (Giresunspor)

Kırmızı kart: Dk. 86 Landel (Giresunspor)

Sarı kartlar: Dk. 22 Del Valle, Dk. 61 Murat Akça (Giresunspor), Dk. 47 Hamidou Traore, Dk. 48 Volkan Şen, Dk. 58 Hasan Kılıç Dk. 66 Rassoul (Adana Demirspor)

MAÇ SONU

Adana Demirspor'da teknik sorumlu Cüneyt Dumlupınar maçtan sonra yaptığı konuşmada Çeyrek asırlık özlemi dindirmek istediklerini söyledi.

Dumlupınar şöyle konuştu;

"Osmanlıspor maçı kolay geçmedi. Bugünde sadece Giresunspor maçına odaklandık. Giresunspor saygıyı hak eden bir takım. Play-Off potasına tutunmaya çalışıyor. Onları göstermiş olduğu mücadeleden dolayı tebrik ediyorum. Bundan sonraki maçlarında da başarılar diliyorum. Bu etabı da geçtik. Bundan sonra sadece takım olarak değil, şehir olarak odaklanacağımız sadece Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçı var.  Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçını da kazanacağız Allah izin verirse. Çeyrek asırlık özlemi dindirmek istiyoruz. Çarşamba günü bütün şehir olarak Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçını hissedeceğiz ve kazanmak için ne gerekiyorsa onu yapacağız. Oyuncularımı mücadelelerinden dolayı kutluyorum. Galibiyet güzel, 2 maçtır kazanıyoruz.