Ataşbak, UEFA standartlarına uygun olarak son teknolojinin kullanıldığı 33 bin kişi kapasiteli stat, fiziki olarak yüzde 70, betonarme olarak da yüzde yüze ulaştığını,  yakın zamanda koltuk montajına geçileceğini,  Gençlik ve Spor Bakanı  Sayın Akif Çağatay Kılıç ve Adana Valisi Sayın Mahmut Demirtaş’ın desteğiyle yeni stadın hizmete girmesiyle kentin stadyum sorunun giderilmiş olacağını kaydetti.

Proje Müdürü Osman Belen ile sürekli iletişim halinde olduklarını vurgulayan Ataşbak, şunları kaydetti:
“Arena Stadı 2017 yılı içinde faaliyete geçecek. 6 katlı yeni stat bünyesinde sosyal donatıların yanı sıra 10 asansör, 2 yürüyen merdiven, 124 turnike, basın ve VIP tribünü bulunuyor.  Mimari olarak engellilere yönelik yapılan stat etrafında 431’i kapalı, toplam bin 444 araçlık otopark bulunuyor. Alt tribünde engelliler için 172 kişilik bölüm ve 172 refakatçi koltuğu bulunuyor. Tüm katlarda engelliler için ilgili yönetmeliğe uygun dizayn edilmiş engelli tuvaletleri kullanımda olacak. Stat hizmete girince uluslararası etkinliklere ev sahipliği yapacağız.”

“KAFETERYA, MESCİT, 2 ADET RAHATLAMA HAVUZU VE MASAJ ODALARI BULUNUYOR”-
Stat bünyesinde, sporcu ve sporseverlerin farklı ihtiyaçlarını gidermek için değişik yerlere orantılı dağıtılan 15 büfe ile bir ana kafeterya, restoran, takım ve hakemlerin soyunma odaları bulunduğunun altını çizen Ataşbak  “Bunların yanı sıra 9 engelli, 34 erkek, 34 kadın tuvaleti, kadın ve erkekler için ayrı mescit, sporcu ve hakemler için 2 adet rahatlama havuzu ve masaj odaları bulunuyor.” diye konuştu.
Ayrıca ziyaret sırasında Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü Halit Yılmazel'de hazır bulundu.