Spor Toto 1. Lig'in normal sezonunun son haftasında play off mücadelesi veren Adana Demirspor deplasmanda ligin lideri Gençlerbirliğini 2-1 mağlup etti ve Altınordu'nun da Giresunspor'a kaybetmesiyle play off oyanamaya hak kazandı.

Karşılaşmanın 6. dakikasında Mickael Pote'nin golüyle 1-0 öne geçen Adana Demirspor ilk yarıyı da bu golle önde tamamladı. İlk yarıda Gençlerbirliği'inde kaleci Taha Demirtaş kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı. İkinci yarının 57. dakikasında Gençlerbirliği Nadir Çiftçi'nin golüyle 1-1'i yakaladı. Play off umutları için mutlak galibiyete ihtiyacı olan Adana Demirspor 68'de Herve Kage'nin golüyle 2-1 öne geçti. 86'da Adana Demirspor penaltı kazandı ancak Mickael Pote, penaltı atışından yararlanamadı. Kalan dakikalarda skor değişmedi ve Adana Demirspor 2-1 kazandı.

Bu sonuçla Adana Demirspor puanını 58'e yükseltirken sezonu 6. sırada tamamladı ve play off'a hak kazandı ve Hatayspor'un rakibi oldu. 

Gençlerbirliği ise 70 puanla ligi 2. sırada tamamladı ve adını Süper Lig'e yazdırdı.

Gençlerbirliği: 1 - Adana Demirspor: 2

Stat: Eryaman 

Hakemler: Ali Şansalan, Cemal Bingül, Seyfettin Ünal 

Gençlerbirliği: Taha Cengiz Demirtaş, Ahmet Oğuz, Yıldırım Mert Çetin, Barış Başdaş, Halil İbrahim Pehlivan, Berat Ayberk Özdemir, Selçuk Şahin (Dk. 45+1 Bekir Yılmaz), Matei, Rahmetullah Berişbek (Dk. 39 Hakan Arıkan), Nadir Çiftçi, Deniz Yılmaz (Dk. 73 Mert Nobre)

Adana Demirspor: Çağlar Şahin Akbaba, Süleyman Koç (Dk. 78 Emre Uğur Uruç), Semih Güler, Adil Demirbağ, Kaan Kanak, Traore, Erdal Öztürk (Dk. 61 Kage), Vedat Bora, Gladkyy, Berk Yıldız, Pote (Dk. 88 Levent Ayçiçek)

Goller: Dk. 6 Pote, Dk. 68 Kage (Adana Demirspor), Dk. 56 Nadir Çiftçi (Gençlerbirliği)

Kırmızı kart: Dk. 36 Taha Cengiz Demirtaş (Gençlerbirliği)

Sarı kartlar: Dk. 57 Ahmet Oğuz (Gençlerbirliği), Dk. 65 Vedat Bora (Adana Demirspor)

Taraftar bu zorlu maçta takımını yine yalnız bırakmadı