CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Adana Demirsporlu taraftarların tribünlerden men cezası almasını meclis gündemine taşıdı. CHP’li Bulut, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi verdi. Bulut,  Spor Toto 1.Lig Play-off yarı final 2.maçında oynanan Hatayspor-Adana Demirspor maçında çıkan olaylardan dolayı 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanununun gerekli maddelerince 27 Adana Demirspor taraftarına 2 yıl boyunca statlara girişten men cezası verildiğini belirtti.
ADALET NEREDE?
Taraftarların, önümüzdeki iki sezon takımlarının maçlarını izleme şansından mahrum kaldığını kaydeden Bulut, “Olayları başlatan, sürdürenler tek bir ceza almazken, biber gazlı, coplu,  plastik mermili saldırıya uğrayan, orantısız şiddete maruz kalan Demirsporlu taraftarlara verilen bu cezanın kabul edilir bir tarafı yoktur. Sorumlular yerine mağdur olan tribün emekçilerine verilen bu cezalar ne adalet duygusuyla ne de hakkaniyetle bağdaşmamaktadır” dedi. 


DEMİRSPOR SAHİPSİZ DEĞİLDİR
“Orantısız şiddete maruz kalan da ceza alan da Adana Demirspor. Adalet bunun neresinde. Demirspor sahipsiz değildir?” ifadelerini kullanan Bulut, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:
- Adana Demirsporlu taraftarlara verilen cezaların gerekçesi nedir? 
- Olayların, Özel Güvenlik görevlilerinin tahrikleri sonucu çıktığı iddiası doğru mudur?
-Herhangi bir güvenlik görevlisi hakkında soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatılmışsa sonuçları ne olmuştur?
KAÇ KİŞİ MEN CEZASI ALDI?
-Orantısız şiddete maruz kalan taraftarlara verilen bu cezaların iptal edilmesi için herhangi bir girişiminiz olacak mıdır? 
-Son 3 yılda Türkiye genelinde kaç taraftara tribünden men cezası verilmiştir?