Aileler okulların kapanmasıyla yaz tatilinde çocuklarının yeteneklerini ortaya çıkaracak aktiviteler arayışına girdi. Çocukların hem eğlenebileceği hem de eğitim alabileceği kursları araştıran aileler, özellikle ücretsiz olan programları tercih ediyor. “Adana’da ücretsiz kurslar” arandığında hem güvenilir hem geniş olanakları olan hem de ücretsiz olarak verilen Yüreğir Belediyesinin kursları öne çıkıyor. Peki, Yüreğir Belediyesince uzman eğitimciler eşliğinde 15 Branşta verilen ücretsiz kurslarda neler var? Ayrıntılar haberimizde…

ADANA’DA ÜCRETSİZ KURS MERKEZİ

Adana’nın en büyük ikinci ilçesi olan Yüreğir'de Belediye çocukların yeteneklerinin ortaya konması ve spor bilincinin oluşturulabilmesi amacıyla ücretsiz yaz kursları düzenliyor. Çocukların yaz tatilinde eğlenerek öğrenmesini destekleyen Yüreğir Belediyesi 15 farklı Branşta ücretsiz kurs veriyor.

ADANA’DA YÜREĞİR’DE HANGİ BRANŞTA KURSLAR VAR?

Yüreğir Belediyesi’nce açılan Yaz Spor Okullarında 15 Branşta ücretsiz kurs veriliyor.  Ücretsiz yaz kursları için son başvuru tarihi 17 Haziran Cuma günü. Ancak farklı Branşlarda çok sayıdaki kurs yıl boyu sürüyor. Hafta içi ve hafta sonu yapılması planlanan Yaz Spor Okullarında 4-16 yaş aralığındaki çocuklara yönelik verilecek kurslar şöyle:

  1. Futbol
  2. Basketbol
  3. Voleybol
  4. Badminton
  5. Wushu
  6. Yüzme
  7. Satranç
  8. Güreş
  9. Muay thai
  10. Dart
  11. Tenis
  12. Masa tenisi
  13. Taekwondo
  14. Karate
  15. Jimnastik

ÜCRETSİZ KURSLAR NEREDE VERİLİYOR?

Yaz spor okullarında gerçekleştirilecek kurslar, Ertuğrul Gazi Spor Kompleksi, PTT Evleri Spor Salonu, Akdeniz Spor Salonu ilçe geneli 46 Merkezde gerçekleştirilecek.

ÜCRETSİZ KURSLARA BAŞVURU NEREDEN YAPILABİLİYOR?

Ücretsiz kurslarla ilgili detaylı bilgi almak isteyenler, Ertuğrul Gazi Spor Kompleksinin 0.322 502 92 17, Beyaz Masanın 0.322 321 61 61 Telefonlarını ve 444 80 44 çağrı merkezini arayabilirler.

“KURSLAR YIL BOYU KESİNTİSİZ SÜRÜYOR”

Hedeflerinin milli ve manevi değerlerin bilincinde sporcular yetiştirmek olduğunu belirten Yüreğir belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir,“Spor şehri Yüreğir’de çocuklarımızın sporu hayatlarının bir parçası haline getirmeleri için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz. Yıl boyu devam eden kesintisiz kurslarımızın yanı sıra her yıl olduğu gibi bu yıl da yaz boyunca binlerce çocuk ve gencimizi sporla buluşturacağız. Yaz sezonu ile birlikte tüm yavrularımızı kurslarımıza bekliyoruz” dedi.