Baş Antrenör Serhan Aydanarığ yönetiminde; Volkan Başaran, Berkay Demirci, Atakan Denk, Sinan Karamanlıer ve Engin Algın ilk beşi ile başlayan turuncu beyazlı ekip Adanaspor ilk periyotta rakibine 21 sayı attı. Zirve Üniversitesi ise Antrenör Osman Yağcı yönetiminde Cem Usal, Tolga Munzur, Kadir Sarıoğlu, Erol Adman ve Naci Ateşoğlu ile Adanaspor karşısında 18 sayı buldu. İkinci periyotta ise iki takım başa baş giderken soyunma odasına 41-38 gibi skorla gidildi. Üçüncü periyotta ise ev sahibi Adanaspor, 17 sayı bulurken, rakibine 10 sayı verdi. Son periyotta ise turuncu beyazlılar oyuna etkisini koydu ve 22 sayıya ulaştı. Zirve Üniversitesi 17 sayı buldu ama Adanaspor’a yetişemedi. Karşılaşma Adanaspor’un üstünlüğü ile 80-65 bitti.

Maçtan sonra kısa açıklamalarda bulunan Adanaspor Baş Antrenörü Serhan Aydanarığ: “Konya Selçuklu Belediyesi, Üniversitelilerspor ve son oynadığımız Zirve Üniversitesispor maçlarında görüldüğü üzere hakem hataları çok yapılıyor ve bizlerin basketbol oynamasına izin verilmiyor. Bunları da aşacağız elbet… Haftaya Ankara deplasmanına odaklanacağız. Osman Yağcı ve Gaziantep Zirve Üniversitesi’ne gösterdikleri mücadeleden dolayı teşekkür eder, ilerleyen karşılaşmalarında başarılar dileriz.”

Öte yandan Adanaspor Kulüp Başkanı Tevriz Dura tedavisi nedeniyle maçta bulunamazken, maça gelen basketbolseverler hakem hatalarına tepki gösterdiler. Top Adanaspor’da iken Engin Algın’ın sakatlanmasıyla oyunu durdurmayan hakem ikilisi çok şaşırtıcı kararlar verdiler. Yardımcı hakemin maçın ortasında teknik komiser masasına gelip: “Hocam çok stresliyim, maçı yönetemiyorum…” demesi de ayrı bir olaydı. Adanaspor’da sakatlığı devam eden İrfan Öztel ve Mahir Bayrak forma şansı buldular fakat oyuna dahil edilmediler.

SALON: Menderes
HAKEMLER: Baş Hakem: Murat Genç, Yardımcı Hakem: Ayşe Yıldırım, Teknik Komiser: Abdurrahman Altun

ADANASPOR: Volkan Başaran: 14, Berkay Demirci: 2, Atakan Denk: 5, Sinan Karamanlıer: 22, Ufuk Yanar: 7, Sercan Tülek: 16, İsmail Esmeray: 2, Uğurcan Sözer: 2, Engin Algın: 10

ZİRVE ÜNİVERSİTESİ: Yusuf Açıkkol: 2, Adem Yılmaz: 16, Cem Usal: 5, Kadir Sarıoğlu: 15, Erol Adman: 12, Naci Ateşoğlu: 15

1. PERİYOD: 21-18
2. PERİYOD: 20-20
3. PERİYOD: 17-10
4. PERİYOD: 22-17